Amir Zuhairi

Tihkuu ironiaa

  • Viisaita sanoja
    Viisaita sanoja

En häpeä tummaihoisuuttani, itseasiassa en tykkäisi olla vaalea kuin lumi. Siksi en vaivaudu ylireagoimaan ja vaivaamaan päätäni, kun joku tosi järkevä haukkuu neekeriksi tai vastaavaaksi...

Mut mietin vain... Tiedän jotain suomalaisia, jotka kutsuu itseään tummempia ulkomaalaisia neekereiksi, mutta silti makaavat auringon alla päivät pitkät, jotta heistä tulisi yhtä tummia kun meitsi talvisin, hehhehh. Tiedän, elämä on välillä rankkaa. Lähtevät epätoivoisina solariumiin ja ostavat itseruskettavia tuotteita, voi luoja. Myös maksavat, jotta pääsevät ulkomaille, nauttimaan paremmasta säästä, paremmasta ruoasta, sosiaalisimmista ihmisistä, ja ainii, melkeinpä unohdin, ja palvomaan aurinkoa, jotta heistä tulisi... TUMMEMPIA! (punaisia)

Tiedän, että tullaan pätemään, että noh itse he kutsuvat toisiaan "neekereiksi" tai "niggoiksi".Tiedoksi vain, sillä yritetään vähätellä sen sanan loukkaantuvuutta ja pyritään nollaamaan sen merkityksen, EIKÄ se oikeuta muita käyttämään sitä negativiisella/rasistisella tavalla.

Mutta, uskokaa, että neekeriksi haukkuminen ei tee sinun ihonväristäsi tummempaa, eikä se kohenna sinun itsetuntoasi, eikä se todellakaan tee sinusta parempaa ihmistä!


T. Ylpeä tummapoika


PS. Sinuna tsekkaisin Blogger-blogini http://http://princewithawhiteelephant.blogspot.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Janne Hilden

Ebony and ivory... together in perfect harmony!
Vastakohtaisia esimerkkejäkin on ihon tummuuden tai vaaleuden ihannoinnista. Michael Jackson yritti aikoinaan pakonomaisesti valkaista itseään.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Yes, sounds great ;)
Mutta, ottaisin selvää asioista, enkä uskois vain huhuihin.
Michael Jackson sairastui Vitiligo nimiseen sairauteen, eli siis ilmestyy iholle vaalempia läikkiä. Kun hänellä varaa oli, niin säästi ittensä lisävaivalta, ja kävi ihonvaalennusleikkauksessa.

Muuten hyvä kommentti ;)

Antti Jokinen

niin loppuunkaluttu aihe. Ja niin tylsää. Tuosta Mandelan kuvasta tuli mieleen, että varallisuuserot mustien ja valkoisten välillä ovat kasvaneet räjähdysmäisesti sitten mustien valtaantulon. No omat ja lähipiirin taskut ovat varmasti täytetty, niinkuin afrikassa on valtaapitävillä tapana.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Ehkä on, mutta on sinun helppo sanoo tylsää, kun et koe vääränlaista ja epäoikudenmukaista kohtelua.

Susanna Kinnunen

" Tuosta Mandelan kuvasta tuli mieleen, että varallisuuserot mustien ja valkoisten välillä ovat kasvaneet räjähdysmäisesti sitten mustien valtaantulon"

Tästä kuulisin mielelläni hieman analyysiä. On nimittäin niin, että Zimbabwen Mugaben hallinto on tehokkaasti ajanut väkeä Etelä-Afrikan puolelle ja samaan aikaan valkoisten väestönkasvu mukaan lukien siirtolaisuus on pientä.

ANC-hallinto on kyllä ollut pettymys Arja Alholle ja sosialistikumppaneille, jotka kuvittelivat aikoinaan ongelmien ratkeavan kunhan ANC pääsee valtaan.

Omista taskuista totean, että jännää että Etelä-Afrikan ja Zimbabwen ero on se, että Zimbabwessa Mugabe lähti valkoisten taskuille tuhoten maan talouden täysin. Etelä-Afrikka puolestaan on kohtuullinen "talouden veturi" alueella.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ketään ei pitäisi haukkua miksikään. Mutta tästä välillä puhutaan. Onko kohdallesi useinkin sattunut sellaista?? Kun nyt on tilaisuus kysyä.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Olen samaa mieltä. Jaa että onko, esimerkiksi tulee mieleen kun yksi päivä kävelin kaverin kanssa kadulla, ja ohi menevästä autosta huudetaan "Neekeri mene töihin tai kouluun!" Hassua ja säälittävää minun silmissä, kun itse olen abituriennti.

Vesa Järvinen

"En häpeä tummaihoisuuttani, itseasiassa en tykkäisi olla vaalea kuin lumi."

Hmm...Jos lauseen värit kääntäisi toisinpäin: "En häpeä valkoihoisuuttani, itseasiassa en tykkäisi olla musta kuin noki. "

Se olisi rasistista ja sitä paheksuisi moni.

Toisaalta jos lopettaisin bloggaukseni: "ylpeä valkoihoinen" - mua todennäköisesti pidettäisiin uusnatsina tai vastaavana.

On ne aika jänniä - nää värijutut.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Kieltämättä hyvä pointti.

Jos jatketaan tuota jossittelua, niin JOS valkoihoiset olisivat kärsineet alusta saakka, kautta historian, rotuerottelun, sen kohtelun minkä tummaihoiset ovat kärsineet, niin tuollainen teksti "käännettynä", olisi luultavasti normaali.
Eihän tosta tekstistä saa semmosta kuvaa, että olisin rasisti valkoihoisia kohtaan?

Vesa Järvinen

Hyvä vastaus. Ehdin jo säikähtää, että ymmärrät kommenttini väärin. Ihan varmuuden vuoksi, en kuulu enkä kannata uusnatsi- enkä vastaavia liikkeitä laisinkaan.

Mulla on joskus paha tapa kokeilla rajojani kommenteillani.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #12

Olen saanut positiivisia ja negativiista palauetta sen verran, että nään millä "äänensävyllä" se on kirjoitettu, ei hätää.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Jos et tiennyt niin oikeasti suomalaisia valkoihoisia ollaan jo rotueroteltu ja syrjitty esim. Freudenthalien oppien mukaan paljon pitempään ja salakavalammin kuin afrikkalaisia/tummaihoisia. Hehän saivat vielä elää villeinä ja vapaina sillä aikaa kun suomalaisia alistettiin täysillä ruotsalaisten toimesta häpeämään itseään niin paljon, että yhä nykyäänkin perussuomalainen kansanedustaja piti hiljattain suomalaisia tyhmempänä sakkina eduskunnassa esittämässä puheessaan.

Luonnollisesti paikalliset ihmiset kaikkialla maailmassa ovat aina viisaampia alkuperäiskansoja, joita uutta maailmanjärjestystä Hitlerinkin johdolla promotoineet natsit ovat aina halunneet tuhota tai väheksyä ylikansallisen rahan vallan avulla.

pekka numminen

Valkoihoiset - tummaihoiset - rotuerottelu...

Amir, kuvasi ja nimesi perusteella olet arabi, turkkilainen, persialainen, tai assyrialainen... siis Lähi-idästä, et ole "tummaihoinen".

Lähi-Idän maissa on erittäin paljon rasismia niitä "tummaihoisia" kohtaan, itse asiassa paljon enemmän kuin missään muualla.

Tiedät varmaan myös että Lähi-idän kansoista:

1) Orjakauppa on vanhempaa perua kuin läntinen vastaava.
2) Arabit ostivat/myivät/omistivat enemmän orjia kuin L-Eurooppalaiset.
3) Arabit kohtelivat orjiaan raaemmin kuin L-Eurooppalaiset.
4) Uskonnon nojalla vainoaminen on islamin erityispiirre.
5) Orjuus päättyi Lähi-Idän muslimimaissa vasta 1 mailmansotaan.
6) Orjuutta on vieläkin mm. Länsi-Afrikan muslimimaissa.
7) Palvelijoiden asema Lähi-Idän muslimimaissa nykyään muistuttaa orjuutta.

Suomalaisilla ei ole koskaan ollut minkään värisiä orjia. Kristinusko ei hyväksy orjuutta, eikä Jeesuksella ollut orjia. Islam hyväksyy orjuuden ja Muhammedilla oli omia seksiorjia.

En tunne lainkaan "valkoisen miehen tuskaa". En varsinkaan jos sitä yrittää tuputtaa joku jonka tausta on vielä synkempi kuin "valkoisten orjuuttajakansojen" - joihin en etnisyydeltäni edes kuulu.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #26

Olen Mesopotamiasta, kuten minun pitäisi käyttää nimitystä nykyisestä Irakista, sinun tekstistä päätellen sen verran pitkälle ennakkoluulosi johtavat. Olet oikeassa, en ole tummaihoinen, mutta sano tuo sinun maanmiehillesi. Enkä ole ainoa "minun värinen", joka joutuu kuunteleen rasistisia huutoja.

Päättelen sanomastasi syyksi oikeutukselle valkoihoisten roturasismiin tänään se, että arabit harrastivat sitä 1000 vuotta sitten.
Eli käytännössä:

"Minä saan lyödä sua koska, sinun esi-isät löi jotakuta muuta 1000 vuotta sitten."

Tämä orjuus ja rotuerottelu eivät ole myöskään minusta uskontokysymyksiä negatiivisessa mielessä niin kuin yrität tekaistaa, koska:

1. Orjuus kiellettiin islamissa asteittain kokonaan poistuvaksi yhteiskunnasta. Islamissa naisella oli täysi valta hänen omaisuuttaan kohtaan ja mies määrättiin elättämään vaimonsa ja lapsensa täysin riippumattomasti vaimonsa tulosta. Tämä käsite tuli Eurooppaan vuonna 1850.

2. Ja jos haluat syyttää jotakin uskontoa vääryyksistä ihmisiiyyttä kohtaan niin katso lähemmäksi länttä, Kristinuskoa edustava roomalainen kirkko siunasi ristiretkillään orjien ottamisen muunmuassa plantaaseihin ja käytti näitä jopa kirkkojen rakentamiseen jne.

Minä en kuitenkaan tuomitsisi Jeesuksen tuomaa kristinuskoa, muutaman harhaanjohdetun henkilön toimista.

Olen saanut islamilaisen kasvatuksen, ja tuo on ensimmäinen kerta ikinä, kun olen kuullut että Profeetta Muhammedilla on seksiorjia (pyh, miehellä ei olisi riittänyt edes aikaa moiseen). Tuo on aivan naurettava, jo pelkästään fiktioksi.

Yleistät aivan liikaa, Irak ja Iran ovat Lähi-itää, eikä näissä maissa todellakaan voi puhua orjuuttamisesta saati palvelijoista ylipäätään. Enkä edelleen oikeuttaisi joidenkin saudien tekemän pahuuden nimissä Islamin inhoa täällä tai rasismia tai sortoa tai muuta mitä ajattelisitkaan saavasi tehdä muutaman saudin tyhmyyksien takia.

Islamissa on todisteista näistä, enkä vain väitä että asia olisi näin.

Esimerkiksi, Islamin kieltäessä orjuuden, kuuluisa etiopialainen Bilal, ex-orja, lauloi itse rukouskutsun Muhammedin pyynnöstä MEKAN päältä joka päivä, ikään kuin muistutukseksi siitä, että hän on nyt vapaa ja muidenkin tulisi olla.

Olet joko tietämätön, tai yrität tahallasi mustamaalata. Älä kirjoita tekstiä siinä muodossa, että asiasi olisivat faktaa, tuollaiset tekstit saavat rasismin vain lisääntymään.

Käyttäjän ArmasJKki kuva
Armas J Käki Vastaus kommenttiin #36

"Päättelen sanomastasi syyksi oikeutukselle valkoihoisten roturasismiin tänään se, että arabit harrastivat sitä 1000 vuotta sitten.
Eli käytännössä:

"Minä saan lyödä sua koska, sinun esi-isät löi jotakuta muuta 1000 vuotta sitten.""

Olet tuota mieltä toisaalta, mutta sitten taas olet toisaalta sitä mieltä että suomalainen ei saa sanoa olevansa ylpeä ihonväristään, koska muunmaalaiset valkoiset ovat vuosisatoja sitten sortaneet mustia.

Tuossa ei ole logiikkaa.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #37

En ole väittänyt, ettei suomalainen/kuka vaan saisi olla ylpeä ihonväristään? Jokaista tulisi hyväksyä sellaisenaank kuin on, yhteiskunnasta riippumatta.
Ole ylpeä suomalaisuudestasi ja ihonväristäsi, mutta pitääkö sitten pitää muita ihmisiä pitää alempiarvoisena? mulkata ja vihata?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

No, ylipäänsä kaikki ihonväriin liittyvät seikat ovat surkuhupaisia, kuten Amir ihan hauskasti toi esiin. Käytän tilaisuutta hyväkseni ja kerron omakohtaisen seikan elämästäni: olen nimittäin punaposki. Minulle nousee poskille ruso ihan mistä tahansa - kun pohdin jotain, tapaan uuden ihmisen, kuntoilen, hermostun tai keskityn johonkin. Aina saa kuulla punaisista poskista. Joskus aikoinaan kun tein paljon asiakaspalvelutyötä alkoi sekä naurattaa että harmittaa, että mahtaakohan kukaan tummahipiäinenkään kuulla niin paljon kommentteja punaisista poskista/ihonväristä kuin minä, monta kertaa päivässä. Joskus kesällä kun olen paljon maastotöissä ja rusketun, kukaan ei enää huomaa punakkuuttani samalla tavalla.

Annetaan vaan ihmisten värit olla. Mitä enemmän erilaisia, sitä parempi.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Voi sinua, mutta eihän se aina pakolla ole huono asia, tai ei kaikki ihmiset huomauta sinua niistä pahaa tarkottaen!

Niinpä, erilaisuus on rikkaus!

Taisto Merilä

Nyqvist

Punastelu on kuitenkin harmitonta verrattuna esim. hermoromahduksiin ja sydänkohtauksiin, joita sattuu nettikeskusteluissa – niitä vaan ei tule julkisuuteen.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Amir hyvä. Petra tulla ylempänä jo komppasi hyvin. Lisätään nyt satiirin muodossa. En ole kymmeniin vuosiin palanut auringon paisteen vuoksi, mutta hitsi vie muutun ruskeaksi jopa tummaksi jo parissa päivässä heti kun aurinko alkaa paistamaan touko- kesäkuun vaihteessa. Nyt alkaa taas vaaleaa näkyä. Siinä sitä ihonväriongelmaa, jonkinlainen luonnonoikku taidan olla.

Hyvä ystäväni Keniasta, turha mainita ihonväriä. No meillä on ollut jo pitkään, vuosia kestänyt väittely seepran ihonväristä. Oma uskoni on se, että seepra on valkoinen mustilla raidoilla ja kaveri taas toista mieltä. Yleensä väittely loppuu siihen, että yhdessä toteamme onko sillä niin väliä? Pääasia on se, että seepran raitoja tai ihoa ei löydy luonnosta yhtään samanlaista. Samasta aiheesta kirjassa Serengeti ei saa kuolla. (Bernhard Grzimek).

Ai niin hikoilen niin helkkaristi.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Haha, hienoa nähdä, että kirjoitukseni saa aikaan tälläistä keskustelua.
Itsekin olisin päättänyt väittelyn kanssasi, samalla tavalla.

Kiitos kommentistasi!

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Niinpä. Vakavasti asia pitää tietysti ottaa. Se, että rasismia käsitellään jonain ihonväriin liittyvänä juttuna ei ole kuosissaan. Ei sovi minun maailmaani. Sillä ei yksinkertaisesti ole väliä.

En tiedä, pitää taas paneutua miettimään koko juttua tarkemmin. Saamari kun tuntuu siltä, että ainakin omassa lähiössämme nuoret ovat keskenään ihan yes. Jollain ikäluokkaani hiukan nuoremmilla tuntuu ihonvärillä olevan merkitystä ja luultavasti sekin on sellaista itsetehtyä ongelmaa.

Rasismilla ei liene rajoja. Saman geeniperimän omaavat kun saattavat sotia siinä, kuin muutkin ja vielä keskenään ja kaikkein pahimmin. Jospa vika onkin jossain muualla.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #19

Se on totta, että yhä useamman mielestä rasismi on aivan naurettava vanha juttu jo, menneen talven lumet. Ollaan jo vuodessa 2013, ja pitää vieläkin avata toisten silmiä, jestas sentään...

Käyttäjän juhavaananen kuva
Juha Väänänen

Kirjoitelmasi tarkoitus ei minulle oikein auennut, mutta oletan että tarkoitusperäsi ei ole rasistinen.

William Gibson kirjoittaa tulevaisuuteen sijoittuvassa kirjassaan "Neuromancer" retrohenkisestä kapakasta jossa soitettiin vanhaa musiikkia jonka esittäjänä oli "kaveri joka syntyi mustana, mutta muutti itsensä valkoiseksi ja sitten hänen kasvonsa tipahtivat". Kirja julkaistu vuonna 1984, eli aika profetaalista tekstiä.

Ihminen joka on sinut itsensä ja ympäristönsä kanssa veisaa viis ihonväristä/ihonväristään ja näkee kanssaihmisensä ihmisenä eikä vaivaudu soveltamaan turhia rasistiviitteisiä määritteitä.

Jaan ylpeytesi tummuudestasi ja toivon, että osaat olla tasavertaisesti ylpeä minun vaaleasta hipiästäni joka kesähelteellä saattaa hieman punottaa. Olen ylpeä siitä punotuksesta.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Mietin pitkään minkälaisella postauksella aloitan tämän blogini, päädyin tähän, seuraavissa teksteissä tulet tajuamaan, että tarkoitusperäni ei todellakaan ole rasistinen.
Mikäs järki on sitten minun tekstilläni, jos tässä vastustan "neekeri" sanan tai kaiken muun rasistisen kielen käyttöä, jos itse kannatan valkoihoisten syrjäämistä, vihaamista ja haukkumista?
"Te valkoihoiset, ette saa haukkua tummaihoisia! Mutta te olette kyllä ihan maitonaamoja!" Hah, luuletko että tuo on kantani?

Tarkoitukseni on vain valaistaa, kuinka naurettava rasismi on.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Amir,

Onko tämä sinusta rasistinen: http://static.naamapalmu.com/files/WQ/medium/0a6xD... (neekerinsuukko)?

Siinä ei neekeri-sanaa ole ainakaan käytetty loukkaavassa merkityksessä. Onko se silti rasistinen?

Onko siis hyvä että tällaista ei sallita makeisissa - koko sana kielletään?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Tiedät varmaan, että "negro" sana oli ennen tavallinen sana, ja Latinalaisessa Amerikassa he käyttävät edelleen sitä tavanomaisena sanana.

Mielestäni on hyvä, ettei sallita makeisissa tai missään, koska ei kaikki ota sitä sllä tavalla miten esimerkiksi sinä, monet tekee siitä pilkkaa jne.

Esimerkiksi kaverini, tietenkin joita tunnen, saavat käyttää nigga sanaa aivan vapaasti, kunhan ei ole pilkkauksen äänensävyllä, tai muiden ihmisten seurassa jotka eivät tiedä, että minulle se on okei, jos tuntee. (Muut kuuntelijat ottavat sen pilkkauksena, vaikka itse kavereini ei)
Eli en ole mikään tiukkapipoinen asian suhteen kavereiden seurassa.

Pentti Järvi

Espanjan Gijónin kaupungin sosialistien vaalimainos

http://desmond.yfrog.com/Himg612/scaled.php?tn=0&s...

ps. oho! tässäkin blogissa ennakkosensuuri...

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #33

Jep. Jalkapallossa tämä asia tuli esiin, Liverpoolin Luis Suarez (Uruguaysta kotoisin) kutsui Manchester Unitedin ranskalaista Patrice Evraa (tummaihoinen) negroksi, ja sai siitä pelikieltoa, ja hän väitti ettei hän tarkoittanut sitä rasistisesti, sillä Latinalaisessa Amerikassa se on normaalia.

Tuonlainen mainos kiihoittaisi kansanryhmää esimerkiksi Suomessa.

Käyttäjän juhavaananen kuva
Juha Väänänen

Kompastuit kuitenkin itse omaan nokkeluuteesi ja päädyit vuodattamaan tyystiin turhanpäiväistä ja sisällöltään epäkypsää soopaa, jolla vielä onnistuit loukkaamaan kokonaista (valkoista) kansanryhmää. Harjoittele suullista ilmaisua ja sarkasmia. En huomioinut nuorta ikääsi, joten en viitsi turhaan sinua rasistiksi ja ksenofoobiksi leimata, vaan annan sinulle aikaa kasvaa ulos kotilostasi. Palaan juttujesi puntarointiin kun olet selvinnyt lukiosta ja suoriutunut korkeammista opinnoista ja oppinut täyttämään kirjoitelmasi rakenteellisella sisällöllä keskenkasvuisen pojanklopin suun pieksännän sijaan.

Onnea elämäsi taipaleelle ja jatketaan tästä tulevalla vuosikymmenellä.

PS. Älä vaivaudu antamaan palautetta tähän.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

"Grades doesn't measure intelligence, and age doesn't define maturity"

Se, etten vielä pysty laatimaan huippuhyvin rakennettua tekstiä, on asia korjattavissa, ja kirjoittamalla taito kehittyy, joten jos yritit lannistaa minua, niin päinvastoin.
(Suomi ei ole äidinkieleni, joten turha olla noin hyökkäävä. Yritäpppä pelkästään kirjoittaa arabiaksi)

Kompastuit kuitenkin itse omaan nokkeluuteesi, kun nyt paljastit, että tuosta tekstisäni et aluksi epäillyt että olisin näin nuori, joten ei paha teksti näin nuoreksi? ;)

Ja tulin kirjoittamaan kantani ja mielipiteeni rasismihuudoista, enkä tullut esittelemään kirjoitustaitoani. Pysyisit aiheessa.
Jos mielestäsi, tämä rasismin vastainen teksti ironisella tavalla kirjoitettu oli loukkaava teksti suomalaisia kohtaan, niin mitä kutsut semmosia jotka huutelee kadulla tuonlaisia viisauksia, jotka sai minut kirjoittamaan tämän?

pekka numminen

Jos edellinen kommentti oli liian osuva, niin totean nyt lopuksi että,...

Vaikka Lähi-Idän maat ovat erittäin rasistisia, niin olen silti pahoillani rotuun/ihonväriin perustuvasta rasismista Suomessa.

Vaikka en itse halua enempää islamia/muslimeja Suomeen, en silti halua Egyptin, Syyrian, Irakin, Saudi-Arabian,... mukaista toisuskovien vainoa Suomeen.

Vaikka Suomi ei ole ollut mukana orjabisneksissä, kuten suurin osa arabimaista oli ja osa on edelleen, niin ymmärrän miksi meitäkin syytetään "valkoisten synneistä".

Käyttäjän pelimannet kuva
Kyösti Roth

Hyvä Amir, hienoa että nostat näitä asioita esille.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Suvaitsevamman kansan puolesta!

Toimituksen poiminnat