Amir Zuhairi

Ulkomaalaisena Suomessa

  • Ulkomaalaisena Suomessa

Millaista on elää irakilaisena suomalaisten keskellä?

Minulta on kysytty joskus, tunnenko itseni suomalaiseksi vai irakilaiseksi, koska olen syntynyt Suomessa. Kadulla kävellesäni tunnen itseni niin ulkomaalaiseksi kuin vaan voin, ne mulkkaavat katseet, pahasti katsominen, tahallaan tai tahattomasti, puhumattakaan huuteluista. Nämä herättää erilaisia ajatuksia; onko minussa jotakin vikaa? mitä ulkokuorella on väliä? tekeekö vaaleampi ihonväri sinusta parempaa ihmistä? Tekee mieli aina avautua sille mulkkaavalle hemmolle. Päädyn aina siihen, että jatkan matkaani eteenpäin hiljaa toivoen, että tästäkin kansasta tulisi joskus suvaitsevaisia, ennakkoluulottamia, ja avarakatseisia varsinkin ulkomaalaisia kohtaan.
 Kerran käveltiin koulusta kotiin kaverin kanssa, matkan varrella oli kaksi, noin 8-vuotiasta poikaa, toisella oli FC Barcelonan reppu (futisjoukkue), joten minun kaverini tokaisi hänelle "Kiva reppu", pojat tujoitti toisiaan hetken aikaa, ja toinen sanoi meille "Onko teillä paskaa naamassa?", haha oltiin ihan shokissa ja naurettiin asialle. Jälkeenpäin mietin, mistä ihmeestä tuon ikäinen on oppinut tuollaista. Yleensä se on se kasvatus...vanhemmat, perhe, läheiset. Ihan hemmetin surullista.
 Mietitäänpä ihmisiä lahjapaketteina. Olet toivonut jotakin tiettyä lahjaa todella pitkään, heitätkö kaikki saamasi lahjapaketit pois erilaisen/ruman/epämieliyttävän lahjapaperin takia? 
Ymmärtäkää hyvät ihmiset, että se mistä ihminen tulee, mitkä ovat hänen taustat, erilaisen kulttuurin ja uskonnon omistamisella jne. ei ole mitään väliä. Ainoa millä on väliä, on hän itse ihminen.

Entäpä, tunnenko itseni koskaan suomalaiseksi? Harvoin tunnen itseni supisuomalaiseksi. Välillä sukulaiset ja läheiset muistuttavat minua jostakin minun asenteista/käytöksistä, joita olen saanut vaikutteita suomalaisilta, tokaisemalla huumorilla "Hei, me ei olla suomalaisia, tuollainen ei kuulu meidän tapoihin".Vaikka kuinka paljon kaljatuoppeja kulauttelen, HK:n makkaraa ahmisin, katsoisin SM-liigaa, seuraisin Salattuja elämiä klo 19.30, ja ottaisin saunakaljaa mukaan saunaan, kadulla ihmiset silti katsoisivat minua muukalaisena. Että hei vaan, olen minäkin ihminen! :)

Joten sanoisinko näin fiksusti; Suomi on kotimaani, Irak on isänmaani.
Muistakaa, että erilaisuus on rikkaus.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (153 kommenttia)

pekka numminen

Ovatko irakilaiset Irakissa suvaitsevia tai suvaitsevampia kuin me suomalaiset täällä?

Ainakaan shia-muslimeja ei juurikaan tapeta Suomessa ja uskonnollisten rakennusten polttaminenkin on harvinaista ja kohdistuu kristittyjen kirkkoihin.

En uskaltaisi liikkua yksin vapaasti missään muslimimaassa, siis ihan paikallisten ihmisten keskuudessa, koska tiedän mitä islam sanoo ja opettaa.

Olen silti pahoillani kohtaamastasi rasismista ja häirinnästä Suomessa.

"Muistakaa, että erilaisuus on rikkaus." onko? Onko se rikkaus myös arabimaissa vai pelkästään täällä kristittyjen alueilla?

- Peace/love/atheisim

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Irakissa en ole ikinä käynyt, mutta niin uskallan sanoa, ehdottomasti.

Ei, ei Numminen, ei... Taas kirjoitat tekstisi siinä muodossa, että kirjoitat faktaa. On tosi noloa kertoo itse muslimille, olettaen tietäväsi mitä islam sanoo ja opettaa.
Siellä missä on sotaa, ei uskalla mennä missään, siksi en itse ole vielä käynyt Irakissa.
Hyvänä esimerkkinä, Arabiemiirikunnat on muslimimaa, ja sitä jopa Yhdysvalloissa mainostetaan huikeana lomakohteena. Suomalaisen kaverini serkut ja heidän koko perhe muuttivat sinne heidän isänsä työn perässä, eipä heitä ole vainottu?

Lue ja kysy islamista oikeista lähteistä ja kirjoista, älä roskafoorumeista ja sen semmosista, jotka on yhtä pahoja kuin lukisi islamista mediasta.

En osaa vastata kysymykseesi, sillä en ole käynyt arabimaissa. Kyselen tietäviltä ja editoin kommenttia jälkeenpäin.

Esko Matinporo

On uskomattoman pelottavaa, että elämäsi Suomessa asuneena silti kuvittelet oikean islamin olevan muslimien keskeinen salaisuus ja kaikki uutiset, videot, dokumentit ja kirjat, mitkä kertovat toista muslimimaiden reaalielämästä, ovat virheellisiä. Esimerkiksi mainitsemassasi Arabiemiraateissa 80% väestöstä, mamut elävät ilman ihmisoikeuksia. Suuri osa on jopa orjia.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #49

On uskomattoman naurettavaa, että kuvittelet tietäväsi islamista enemmän kuin itse muslimi, valoja päälle.
En missään välissä väittänyt, että se on muslimien keskeinen salaisuus, tuo on vain sinun asenteen takia vääristynyt käsitys kirjoituksistani.
Olen sanonut aiemmin, että pitäisi lukisi oikeista kirjoista, oikeista sivustoista, oikeista lähteistä OIKEAA ISLAMIA, eikä väärennettyä semmosta, mitä esimerkiksi median väärentämää.

Mainitsin Arabiemiirit hyvänä muslimimaana, ettei sielä vainota ulkomaalaisia, kuten yksi kommentoija yleisti että KAIKISS muslimimaissa VAINTOAAN ulkomaalaisia.

UAEssa on paljon palvelioijoita, joita suurinosa ei kohdella hyvin, olen samaa mieltä kanssasi, enkä minä sitä kannata.
Kummiskin palvelijat ovat kehitysmaista tai köyhiä ihmisiä, joille maksetaan hyvää palkkaa, kun vertaisi palvelijan omaan maahan.

Esko Matinporo Vastaus kommenttiin #54

En sanonut tietäväni mitään islamista, mutta sanoin tietäväni islamilaisista valtioista. Olen reissannut niissä varsin paljon ja sen perusteella, mitä olen nähnyt, suomalaisen median antama kuva on täysin totuudenmukainen.

On ikävä tosiasia, että yksikään uskonnolla johdettu valtio maailmassa ei ole menestynyt, ei tule menestymään eikä tule ikinä saavuttamaan pohjoismaista hyvinvointitasoa. Tämä koskee kaikkia uskontoja. Islam vain sattuu olemaan niitä harvoja, joissa esimerkiksi maalliset lait on ylikirjoitettu.

Nyt kun olet asunut Suomessa niin pitkään, toivon hartaasti, että jossain vaiheessa teet silmiä avartavan tutkimusmatkan noihin ihailemiisi muslimivaltioihin. Sitten voit tulla kertomaan mielipiteesi uudestaan.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #66

Kyllä sä vaan väitit, että se oikea islam on se mitä luet suomalaisesta mediasta.

Mitä ihmettä? Missä vaihessa minä väitin että ihailen muslimivaltiota. Te kommentoijat olette vieneet keskstelun kauas Suomesta. Minä en ole verranut Suomea mihinkään. Se, että haluan osa tästä kansasta suvaitsevaisia ja osasta suvaitsevaisempia, niin ei minun tarvitse katsoa miten muualla maailmassa tehdään ja sanotaan.

Luulisi, että te itse kantasuomalaiset olisitte samaa mieltä, että haluaisitte tästä valtiosta vielä paremman paikan elää.

Käyttäjän SeSo kuva
Šeida Sohrabi

Voi huh huh mikä kommentti! Täytyy heti nostaa aina tää sharia blaa blaa ja blaa.

Kommentillasi ei ole mitään rakentavaa sisältöä, lähdet kertomaan nuorelle miehelle siitä kuinka paha Irak on ja kuinka siell sitä sun tätä. Nuori mies ei puhunutkaan kotimaastaan vaan puhui Suomesta.

pekka numminen

Shorabi,

Amir Zuhari on varmasti aivan kelpo kansalainen. Olen oikeasti kiinnostunut miten hän, sinä ja muut suvultaan islam-taustaiset näette ja koette Suomen.

En maininnut shariaa ja Irakistakin mainitsin vain aivan todellisia seikkoja, en mitään keksittyä. Jos Suomessa tapettaisiin uskonnollisista syistä samassa suhteessa väkeä kuin Irakissa, niin tänä vuonna kuolleita olisi jo 645.

"Sectarian attacks have killed more than 4,000 people this year, with Baghdad province the worst affected." /BBC

2. ja 3. polven maahanmuuttajilla on ongelmana se, että heillä on liian ruusuinen kuva siitä maasta/kulttuurista/uskonnosta josta vanhemmat/isovanhemmat ovat saapuneet. Heille Idioottien huutelut ja sivistymättömien loukkaavat puheet (tai meidän "kriittisten" kirjoitukset) osoittavat Suomen olevan hyvin rasistinen maa.

Mutta jotta Suomi olisi hyvin rasistinen, niin jonkun maan pitää vastaavasti olla hyvin vähän rasistinen maa, eikö?

Mihin maahan Amir Zuhari Suomea vertaa? Mistä muusta maasta hän oikeasti tietää, enemmän kuin minä 30 vuotta aktiivisesti laajasti ulkomaita seuranneena? Arabina/muslimina kohtaisi varmasti vähemmän rasismia enemmistöltään arabien/muslimien kansoittamissa maissa.

Arabiemiraatit:

"United Arab Emirates is a nation of expats – in 2010 only about 16.5% of the 8.2 million people living there were Emiratis"
"It is incredibly difficult to obtain UAE citizenship; it is usually only granted if you are married to a citizen for at least 10 years or if your father had citizenship." /the guardian

Arabiemiraattien väestöstä käytännössä siirtotyöläisiä on siis 83,5% vain 16,5% ovat laillisia kansalaisia. Naiset saavat puolisonsa avulla kansalaisuuden 10 vuoden avioliiton jälkeen. Ei musli-miehenä en voisi saada Arabiemiraattien kansalaisuutta koskaan (koska isäni ei ole kansalainen).

Arabiemiraatit on minun kannaltani erittäin paska ja rasistinen maa, jonne minä en kelpaisi kansalaiseksi. Työperäisenä maahanmuuttajana voisin kelvata, mutta sosiaalielätiksi, hoivattavaksi tai pakolaiseksi en pääsisi.

Öljyn tuomaa varallisuutta pursuavat öljy-arabimaat kuten: Aaudi-Arabia, Qatar, Bahrain ja Arabiemiraatit ovat rikkaita maita. Nämä maat ovat myös huomattavasti Irakia lähempänä kuin Suomi, joten miksi esimerkiksi Irakista paetaan Suomeen? Miksi Lähi-Idän muslimimaat eivät pysty suuren varallisuutensa avullakaan tarjoamaan edes uskonveljilleen suojaa ja turvaa?

Syyrian sodassa on kaksi osapuolta, shia-muslimit ja sunni-muslimit. Shioja tukee etupäässä Iran ja sunneja öljyarabimaat, kuten Arabiemiraatit. Syyriasta pakenee pääosin sunni-muslimeja ja monet pyrkivät kristittyyn Eurooppaan, miksi?

Kurdien pakeneminen pois Lähi-Idästä on tietysti ymmärrettävää ja kristittyjä näissä maissa vainotaan jo ihan perinteiden pakottamana.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Jos ei muuten niin, tiedoksi. Tuollainen julkaistiin meidän firman kautta 2011. Siis islamista ja Suomesta. Sivistävä kirja.

http://www.teos.fi/kirjat/kaikki/2011-kevat/yhtä-erilaiset-islam-ja-suomalainen-kulttuuri.html

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Rohkenen vastata, vaikka islamilaisista maista tunnen vain Egyptiä ja sitäkin Hosni Mubarakin ajalta. Nythän siellä tilanne on vakava eikä sinne voi matkustaa.
Poliisivaltio Egypti oli silloinkin, mutta turismi oli niin merkittävä seikka kansantulon kannalta, että meitä kohdeltiin hyvin.
Turistin näkökulmasta maa oli rauhallinen.

Varmaankin islamilaisia valtioita on hyvin erilaisia eikä ole viisasta yleistää.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Muistakaa, että erilaisuus on rikkaus."

Oletko sinä erillainen vai olenko minä "samanlainen"?

Jokainenhan on yksilö, joten erillaisuutta on yhtä paljon kuin ihmisiä. Se tavallaan tekee tuosta lauseesta "erilaisuus on rikkaus" merkitykseltään tyhjän.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Tarkoitan kaikenlaista erilaisuutta, kulttuuri, tausta, uskonto, pukeutumistyyli, musiikkimaku. Yleensä, kun on erilainen kuin itse, niin se otetaan ensiksi huonolla tavalla. Esimerkiksi, jos toinen kuuntelee heviä, ja toinen räppiä, todennäköisyydet, että nämä olisivat kaveruksia ovat hyvin pieniä.
"Erilaisuus on rikkaus" luo positiivisen imagon erilaisuudesta.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Tarkoitan kaikenlaista erilaisuutta, kulttuuri, tausta, uskonto, pukeutumistyyli, musiikkimaku."

Monesti tuosta heitosta haiskahtaa, että sillä tarkoitetaan vain muita kulttuureja, uskontoja ja/tai ihonväriä. Unohdetaan yksilöt.

"Yleensä, kun on erilainen kuin itse, niin se otetaan ensiksi huonolla tavalla."

100% muista ihmisistä on erillaisia, joten puhuminen pelkästä erilaisuudesta on tyhjää helinää. Ei ole muita vaihtoehtoa.

"Esimerkiksi, jos toinen kuuntelee heviä, ja toinen räppiä, todennäköisyydet, että nämä olisivat kaveruksia ovat hyvin pieniä."

Eivätkä ole. En tunne ketään, jolle musiikkimaku olisi kynnys kaverisuhteeseen.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #18

Saattaa olla niin, mutta tarkoitukseni oli laajempi kuin kulttuurit, uskonnot, ja ihonvärit.

En väittänyt, että ei todellakaan voi olla kavereita, jos on erilainen musiikkimaku. Itse kaveeraan kaikkien kanssa, olipa ihminen minkälainen tahansa.
Tarkoitin vain, että liitytään, samaistutaan, kaveerataan, semmoisen kanssa ensisijaisesti joiden kanssa jaetaan samanlaiset ajatukset ja mielipiteet, ja syrjääntyneeksi joutuu se erilainen ihminen, verrattuna itseen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Hyvä Amir Zuhairi. Miten Irakissa suhtaudutaan muukalaisiin? Hate racism, love tolerance-periaatteelako siellä ihan paikalliset sotivat uskontokunnat toisiinsa suhtautuvat. Ei meiltä suomalaisilta voi liikaa vaatia.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Itse en ole ikinä käynyt Irakissa, joten paha kysyä minulta.
Kysyin tutulta, ja hän väitti että sielä muun maanlaisia kohdellaan hyvin ja me irakilaiset ovat tunnettuja kohteliaisuudestamme. Uskoisin, että toimeen tullaan yhtä hyvin kuin minä ihan minkä maalaisen kanssa vaan.

Blogger-blogissani on kirjoitus Irakista; http://fashionableblogname.blogspot.fi/2013/07/oh-...

Päätellen kuvista Irakista ennen sotaa, niin siellä kävi turisteja ja ulkomaalaisia paljon.
Tiedän myös, että jopa suomalaisia kävi paljon työasioilla Irakissa 70-luvun loppuvaiheilla ja 80-luvun alussa

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Ei Amir kyllä meiltä liikaa vaadi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Hyvä Amir Zuhairi. Miten Irakissa suhtaudutaan muukalaisiin? Ei meiltä suomalaisilta voi liikaa vaatia."

Ihan oikeastiko voit asettaa vaatimuksen vastavuoroisuudesta jossain kaukana maailmalla ennen kuin voimme kohdella ihmisiä asiallisesti täällä omassa maassamme? Esimerkillämme meidän pitää Irakilaiset vakuuttaa siitä, että heidänkin pitää muuttua, ei odottaa heidän muuttuvan ensin.

Joku roti.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Sitaatti tämän videopätkän lopusta:
"Kun ihmiset ovat ymmärtäneet,ettei pidä heittää kaikkea jätteeksi, he ymmärtävät jonain päivänä että ihmisiäkään ei saa heittää pois"
Tsemppiä Amir!
http://www.youtube.com/watch?v=fXynrsrTKbI

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Mielenkiintoinen video. Kiitoksia!

Jonas Hellgren

Noinhan se menee. Sille ei voi juuri mitään, ja sen kanssa on vain elettävä. Itse koen vastaavaa lähes päivittäin.

Rasismi on ihmisen luonnollista käyttäytymistä. Se on primitiivinen suojautumisreaktio, koska erilaisuus voi olla vaarallista. Pikkuvauvatkin alkavat parkua kun näkevät vaaleatukkaisen sinisilmäisen oudokkeen. Kolmannella kerralla ne jo tottuvat, joten toivoa voi olla aikuisillakin.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Noin se menee, jos asennoidutaan noin miten sinä.

En usko tuohon, mielestäni viha on opetettua, kauniina esimerkkinä voi olla juuri tuo minkä mainitsin tekstissä.

Jonas Hellgren

Tuon ikäiset pikkupojat lähinnä vaan kilpailevat kuka on rohkein, ja kuka uskaltaa sanoa pahimmin. Jotkut harvat eivät koskaan kasva siitä ulos.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

J.H. "Itse koen vastaavaa lähes päivittäin."

Sama täällä. Helppoa olisi toki hakeutua muka-suvaitevaisten helmaan, puhkua heidän myötähäpeän tunne punahehkuiseksi, ja sen jälkeen selän takaa seurata hymyssä suin fanaattista möykkää rasismista. Enpä niin tee, koska se ei ole miehekästä.

Suurin uhka omalle menestyksekkäälle kotoutumiselle on kaiketi se, että naapurustoon muuttaisi sellainen suomalainen yksilö, joka halveksisi paikallista kulttuuria, tekisi vakavia rikoksia ja aiheuttaisi pelkoa. Siinä menisi omakin maine. Maine kun on tärkeämpää vähemmistölle kuin enemmistölle.

Antti Jokinen

niin, onneksi vai huutelevat ja mulkoilevat. Huutelevat myös lihavien, lyhyiden, pitkien, rumien, jopa kauniiden ja komeiden perään. Homotellaan, huoritellaan ja haistatellaan. Pikkujuttuja. Jossainpäin maailmassa räjäytellään pommeja, kivitetään, mestataan, joukkoraiskataan ja hakataan.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Tottakai "onneksi" vain huutelevat ja mulkoilevat, kun joissain maissa tapahtuu paljon pahempaa... Mutta miksi ihmeessä vähättelet asiaa?
Luuletko, ettei esimerkiksi oikeanlaisella kasvatuksella olisi isoa roolia, että millaiseksi ihmiseksi kasvetaan? Heti napanuoran leikatessa vauva rupeaa pommittelemaan ja hakkaamaan toisia?
Kaikki se alkaa jostain, ensiksi mulkoillaan ja huudellaan, sen jälkeen nyrkki heiluu jne.

Antti Jokinen

hmmm, tarkoitatko, että ovat saaneet vääränlaisen kasvatuksen esim. Irakissa, Iranissa, Syyriassa, Palestiinassa, Egyptissä, Saudi Arabiassa, kun heittelevät pommeja, joukkoraiskaavat, kivittävät vielä vanhoinakin?

Olet varmaankin osittain oikeassa.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #13

Kuinka kauniisti yrität vääntää sanomiani, propsit sinulle!
Tässä vaihdoit ja hyppäsit toiseen aiheeseen, sodankäyti ja rasismi ovat muistaakseni täysin eri asioita.

Väität, että kaikki jotka käyvät sotaa ja seisovat jonkun asian puolesta, ovat saaneet vääränlaisen kasvatuksen? Oliko jääkäriliikkeen takana vääränlainen kasvatus? Oliko siis talvisodan sankarit saaneet vääränlaisen kasvatuksen?

Ketään ei mainitsemassasi maassa joukkoraiskata, pommiteta, tai kivitetä ihonvärin/kansalaisuuden/uskonnon takia, eikä missään maailmassa pitäisi.

Käyttäjän kristinevondenffer kuva
Krsitine von Denffer

Kaikenlainen huono käytös, kohdistui se sitten ei-suomalaisiin tai epätavallisen näköisiin suomalaisiin, on väärin ja typerää. Kiusaamisen tai huutelun kohde ei ole koskaan syypää tähän. Hävettää ihmisten tyhmyys ja typeryys, jolle eivät jumalatkaan voi mitään? (Isaac Asimov).
Meidän on omalla käytöksellämme näytettävä nuoremmille mallia ja puututtava räikseisiin tapauksiin, jotka ovat esimerkkejä syrjinnästä ja jopa rasismista.
Kuitenkin Suomi on turvallinen ja tolerantti maa. Suurin osa tuntemistani ulkomaalaisista ovat viihtyneet ja oppineet suomalaisille tavoille.
Maassa maan tavalla, tietysti, mutta epäökohtiin on puututtava.
Olen 4 pienen isoäiti, joka on aikoinaan asunut vuosia Lähi-idän konfliktialueilla. Kannatan mm- Palestiinan valtiota koko sydämestäni, koska siellä sekä pojat että tytöt ainakin OLIVAT muutama vuosikymmen sitten samoissa kouluissa ja yliopistoissa. Huntujen ja muiden piilottavien vaatteiden käyttö oli vapaaehtoista ja vaikka kuinka monenlaista. Nyt pelkään, että fundamentalismi on Israelin rikollisen toiminnan seurauksena saanut jo liikaa jalansijaa, mikä on pelottavaa!

Kerropa, Amir, mielipiteesi ja ajatuksesi seuraavasta:
Monet isot, vanhat arabivaltiot ovat olleet pitkään ns. pseudo-fundamentalismin linnakkeita, kuten Iran, Irak, Syyria, Saudi-Arabia, Libya, Marokko, Tunisia, Malesia jne, joissa kaikissa on ollut epädemokraattinen ja lähes diktatuurijohto. Miksi ja miten Koraani sallii kaikki tuollaiset hirmuhallinnot? Naisten asema on surkea, ja on taas luisumassa hamaan pimeään keskiaikaan. Minkä ihmeen takia naisten pitää piiloutua miehiltä säkkiin, kun elämme vuotta 2013?!? Missä ovat ihmisoikeudet, Amir? Tasa-arvo, Amir? Kerrohan oma käsityksesi.

Tuntuu siltä, että noissa valtioissa OMA kehitys on ainakin 200 vuotta jäljessä muusta maailmasta. Kaikki infra ja uusi tekniikka on tuotu muualta. Käsitykseni mukaan piilofundamentalismi ja Koraanissa melko tiukasti pitäytyminen on kehityksen jarru.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #51

Miksi olet noin lyhytnäköinen ja kapeakatseinen?
Huomaa myös kommentin toisesta osastasi, että olet nukkunut historian tunnit.

Islamin alkuaikoina muslimitiedemiehet kehittivät lääketiedettä, tähtitiedettä, matematiikkaa, humaanisia tieteitä jne.
Tunnetuimpia näistä muslimineroista oli Ibn Sina, ehkä paremmin tunnettuna "Avicenna".
Lähes kaikki lääketieteen kirjat alkavat hänen tutkimuksistaan.
Jopa maailmalla sairaaloita tai osastoja ovat nimetty hänen mukaansa.
Tässä on erittäin hyvä video, faktoja hyvin tiivistettynä, katsomisen arvoinen: http://www.youtube.com/watch?v=M3ngvEmXxrs

Arabit ovat kehittäneet astronomian. Esimerkiksi suurin osa tähdistä ovat nimetty arabiaksi, sillä sääntö on ken löytää tähden, hän saa kunnian nimetä sen.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Arabic_star_n...

Informaatioo tunnettuista muslimi tiedemiehistä, ja heidän keksinnöistään:
http://www.famousscientists.org/famous-muslim-arab...

Irak oli lähes tuhat vuotta maapallon keskus, erittäin tärkeä kauppakeskus, jopa viikingit kävivät vaihtamassa kultaa erilaisiin tavaroihin.
Muslimit tuottivat 600-1500-luvulla maailman eniten tieteellistä tekstiä, joka on nyt pohjana kaikelle, mitä käytämme nykyelämässämme. (http://www.youtube.com/watch?v=Jy9tNyp03M0 tässä on erittäin hyvä argumentti Oxfordin yliopistossa, onko Islam rauhan uskonto. Videossa esiintyy erittäin hauska kohta muslimien keksinnöstä, jota käytämme jokapäiväisessä nykyelämässämme)
Sitten löytyi öljy, ja tilanne muuttui Lähi-idässä. Vielä Ottomaanien valtakunnan aikaan muslimeilla meni jokseekin hyvin.
Lännen raaka ahneus käytti hyväkseen rauhaa tahtovien naiiviutta.
Kaikki nykyiset arabihallitukset (osa ennen arabikevättä) saatettiin valtaan lännen toimesta tuhotakseen yhteiskunnat ja paloiallakseen ne etnisiin ja uskonnollisiin osiin - hajota ja hallitse teorialla.

(Siinä on jonkinlaista faktaa perusteluilla, ketkä olivat muslimit ja mitä he tekivät. Jos olet kiinnostunut tietämään enemmän asiasta, ja myös mikä on se oikea islam, ja mitä se oikeasti opettaa ja mitä Koraani sanoo, niin kysykööt vaan rohkeasti mutta asiallisesti, vastailen mielelläni.)

Islamissa on syyt hijabin käyttöön, eikä sillä ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa.
Vastakohtana toimii alastomuus, erittäin mielenkiintoinen kuva: http://notmytribe.com/wp-content/uploads/2011/05/i...

Naisen seksuaalisuuden ja vartalon käyttäminen tavaroiden ja palveluiden myyntiin on todella alentavaa naisia kohtaan. Naista käytetään hyväkseen myyntivälineenä, mikä tekee naisesta objektin. Vajaa 40% internetistä on pornografiaa, ja muistutit, että elämme v. 2013?

Islamin hijabin ts. sivellisyyden tarkoitus on estää naisen seksuaalisuuden ja vartalon käytön välineenä, mikä säilyttää naisen aseman tasa-arvoisena miehiin katsottuna siten, että molemmilla on yhtä hyvät mahdollisuudet yhteiskunnan rakentamiseen.

Miksi oletetaan, että "demokratian", kyllä demokratia lainusmerkeissä, olevan paras hallintomuoto? Ihmiskunta on kokeillut kaikkia hallintomuotoja, eikä voittajasta ole selkoa.
Koraani on puuttunut demokratiaan, ja olet joko lukenut vääristä lähteistä asiasta, tai olet vain päätellyt nykyisistä muslimivaltioista.

Käyttäjän ArmasJKki kuva
Armas J Käki

Itse myös vähättelet:

"Itse en ole ikinä käynyt Irakissa, joten paha kysyä minulta.
Kysyin tutulta, ja hän väitti että sielä muun maanlaisia kohdellaan hyvin ja me irakilaiset ovat tunnettuja kohteliaisuudestamme."

Vähättelet sitä että Irakissa on ihmisoikeudet ja tasa-arvo rempallaan.

Tunnen ihmisen joka joutui irakilaisen raiskaamaksi. Oliko se muka rikkaus?
Idioottimaista väittää että erilaisuus on rikkaus, sillä vain positiivinen erilaisuus on rikkaus.
Et sinäkään pidä rasisteista, eikä kuulukaan, koska he ovat negatiivisesti erilaisia.

Suomalaisessa yhteiskunnassa on liuta epäkohtia, mitta lienee se silti joka mittarilla Irakin edellä.

Kehoitit monen muun lailla välttämään yleistyksiä ja kohtaamaan erilaiset ihmiset yksilöinä. Kehoitan samaa ja vielä laajemmin; erilaisuuskin pitää kokea tapauskohtaisesti eikä oletuksena hokea että "erilaisuus on rikkaus"

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #52

Naurettavan hyökkääväisellä äänensävyllä kommentisi on kirjoitettu, kun sinä ja muutama moni on ottanut minun sanomani "Erilaisuus on rikkaus" negatiivisesti.

Mikään huono asia maailmassa ei ole hyvä, rikkaus, tai positiivinen asia, LUONNOLLISESTI. Luulisi, että ihan maalaisjärjellänne, tajuaatte minun vastustaneen kaiken huonon. :)

Käyttäjän kallexvirtanen kuva
Kalle Virtanen

Olen syntynyt Suomessa. Sukuni on on ollut suomessa ainakin keskiajalta saakka, mutta siitä huolimatta en oikein tunne olevani suomalainen, koska en elä kuten normisuomalaiset. Meitä on monenlaisia.

Jaakko Häkkinen

Suomalaisilla ja luultavasti muillakin kansoilla on aika tarkkarajainen "ideaali ydin": pitää näyttää tietyllä tavalla tutulta ja turvalliselta, kun taas kaikki erikoinen ja poikkeava herättää negatiivista huomiota.

Tosin vakiintuneet alakulttuurit, joiden edustajia on paljon ja joita on ollut jo kauan, on jotakuinkin hyväksytty: gootit, hiphopparit, hevipeikot jne. Samoin vietnamilaiset ja kiinalaiset lienee hyväksytty. Nyt Lähi-idän islamilaisista maista tulleet edustavat "uusinta erilaisuutta", ja menee vielä jonkin aikaa ennen kuin kansa pystyy hahmottamaan heidät tutuksi ja turvalliseksi.

Itse käytän silmien valoherkkyyden vuoksi hattua tai lippistä ja aurinkolaseja, eikä ole jäänyt yhteen kertaan kun saan kaupoissa myymäläetsivän tai vartijan perääni...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minut on kerran kaasutettu tien ylittämisestä. Veikkaan, että se johtui siitä, että olen isohko, kaljupäinen partaveijari. Ja toki olin päättänyt mennä tien yli enkä ollut mitenkään keskustelutuulella.

Petri Haapa

"Suomalaisilla ja luultavasti muillakin kansoilla on aika tarkkarajainen "ideaali ydin": pitää näyttää tietyllä tavalla tutulta ja turvalliselta, kun taas kaikki erikoinen ja poikkeava herättää negatiivista huomiota. "

Hyvin on nationalismilla kyllästetty yllä oleva virke

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Samoin vietnamilaiset ja kiinalaiset lienee hyväksytty. Nyt Lähi-idän islamilaisista maista tulleet edustavat "uusinta erilaisuutta", ja menee vielä jonkin aikaa ennen kuin kansa pystyy hahmottamaan heidät tutuksi ja turvalliseksi."

Riippuu kuinka hyvin sopeutuu tänne? Mustalaiset/romanit elävät oman kulttuurinsa mukaan, ja voi kai sanoa että heitä kohtaan suuria ennakkoluuloja. Eivätkä he edusta ihan uusinta erilaisuutta.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Hyvä kirjoitus.

Arvelen että katseet kadulla johtuvat siitä, että olet erinäköinen valtaväestöön verrattuna? Ihmiset katsovat pidempään kaikkea valtavirrasta poikkeavaa. Esimerkisi jos joku pukeutuu hyvin erilaisesti tai jos jollakin on joku fyysinen vamma tai sitten erivärinen iho.

Suomessa ei ole vielä kovin kauaa asunut valtaväestöstä poikkeavan perimän omaavia ihmisiä. Ainakaan samassa mittakaavassa kuin nykyään. Jos sinua vastaan kävelee kadulla henkilö joka on pukeutunut saamen kansallispukuun, etkö katso häntä hieman pidempään, kuin ihmistä joka kävelee H&M vaatteissa?

Negatiiviset katseet voivat johtua negatiivisesta asenteesta tai kokemuksesta. Sinä et ole niihin syyllinen. Sitä että olet syntynyt Suomessa, ei voi päällisin puolin erottaa siitä, että olisit syntynyt Irakissa? Joidenkin ulkomaalaista geeniperimää olevien ihmisten käytös, huutelu, teot, tekemättömät teot yms ovat voineet aiheuttaa negatiivisuutta sinuakin kohtaan?

Tilannetta voisi verrata siihen, että mikä on valtaväestön käsitys esimerkiksi Romaaneista. En tarkoita Romaniasta tulleita kerjäläisiä tms vaan kansaa, jota kutsuttiin ennen vanhaa mustalaisiksi. Edelleenkin varsin moni ajattelee, että "99% mustalaisista on pilannut muiden 1% maineen". Tarkoitan tällä kärjistyksellä, että voi olla että tyyliin 1% Suomessa olevista ulkomaalaista geeniperimää olevista ihmisistä on pilannut muiden 99% maineen?

Toivon sinulle positiivisempia katseita kadulla.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Kiitos.

Se on totta, saamen kansallispukuun pukeutuneita varmasti katsottaisiin pitempään. Iso-Britanniassa hindut käyttävät turbaaneja, ja ajavat niitä ikonisia punaisia busseja, eikä niitä mulkata.
Varmasti syynä on, että hindut ovat asustelleet Iso-Britanniassa jo muutaman sukupolven ajan.

Ne kyllä voi johtua negatiivisesta asenteesta tai kokemuksesta, mutta yleistys ja leimaaminen että kaikki ulkomaalaiset ovat samanlaisia hankaloittaa muun muassa MONEN työn hankintaa. Yritän kirjotuksilla myös kertoa, että yleistäminen on hemmetin väärin, ja monet tekevät sitä.

Myös media vaikuttaa paljon mielipiteisiin, se manipuloi paljon ja liikaa.
Esimerkiksi, jos kyse on hyvin suorituneesta urheilijasta, joka ei ole kantasuomalainen, mutta hän edustaa Suomea. Iltalehden etusivulla olisi "Suomalainen voitti MM-kultaa 100 metrissä Moskovassa!", ja tuo olisi kirjoitettu kuten muut uutiset. Mutta jos kyse olisikin samantyyppisestä henkilöstä, ja hän olisi tehnyt rikkeen/rikoksen, saman lehden etusivulla lukisi "Maahanmuuttajataustainen raiskasi naisen!", ja tuon fontti olisi 72, boldattuna, ja pysyisi useita päiviä etusivulla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisin iloinen, jos et yleistäisi näkemyksiäsi koskemaan kaikkia suomalaisia. Mekin olemme keskenämme aika erilaisia, vaikka näytämme ehkä "samanlaisilta". Siksi meillä on liuta erilaisia puolueita, yhdistyksiä, harrastuksia, työkulttuureita, vapaa-ajan viettotapoja jne.

Olen asunut neljässä maassa ilman isompia pulmia. Liinatukkaiset lapseni herättivät eräässä maassa huomiota lastentarhassa, koska kaikkien muiden hiukset olivat mustia. Niin se vain oli.

Itse olen ulkomailla asuessani opettanut eri maiden opiskelijoita kaikkialta, kaiken näköisiä, erilailla pukeutuneita ja varmasti erilailla ajatteleviakin. Mutta niissä tilanteissa kaikki ovat olleet samalla viivalla. No problem. Siihen suuntaan päädymme vielä Suomessakin joskus.

Aika hoitaa pois monia ongelmia, joita tänään halutaan jatkuvasti nostaa esille kielteisessä mielessä. Älä heitä toivoasi. ;-)

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #29

Olen pahoillani, jos teksteistäni saa kuvan, että yleistän kaikkia suomalaisia, asia korjattavissa.
Tiedän, en todellakaan pidä kaikkkia suomalaisia tuonlaisina miten minä kuvailen tekstissäni, muutenhan minulla ei olisi yhtään suomalaisia kavereita. Itseasiassa minulla on enemmmän suomalaisia kavereita kuin ulkomaalaisia. :)

Hienoa luettavaa! Kiitos kommentista!

Lauri Härkä

"Mutta jos kyse olisikin samantyyppisestä henkilöstä, ja hän olisi tehnyt rikkeen/rikoksen, saman lehden etusivulla lukisi "Maahanmuuttajataustainen raiskasi naisen!", ja tuon fontti olisi 72, boldattuna, ja pysyisi useita päiviä."

Sähän puhut ihan läpiä päähäs. Pitäiskö sun kirjoituksista jotain ottaa ihan vakavissaankin?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #53

Truth hurts.
Ei tarvitsekkaan lukea minun kirjoituksiani, jos mielestäsi puhun hassuja, täällä on varmasti muuta luettavaa.

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #63

Truth hurts,

Laitat varmasti linkkejä uutisiin missä on oikein herkuteltu maahanmuuttajataustaisella epäillyllä ja roikutettu päivätolkulla lööpeissä.

Mä voi sitten kaivaa sulle uutisia, joissa etnisyys on jätetty oikein kertomatta vaikka siitä olisi voinut olla silminäkijä havaintoina hyötyäkin.

Mutta odottelen sun kokoelman näistä uutisoineista ennenkuin aloitan hommat..

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #67

Minun on turha väitellä ihmisen kanssa, joka aluksi haukkuu tai haluaa riidellä juttelemisen sijaan. Siitä ei tule mitään, joten en pistä aivojani käymään ylikierroksilla turhaan.

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #83

Joo. Ei mun kanssa keskustelusta yleensä mitään tulekkaan. Miksi jätit julkaisematta sen kommentin johon olin laittanut sulle mallin siitä miten maahanmuuttajan rikosepäilystä uutisoidaan? Kai tajuat ettet voi vain heittää lonkalta perusteettomia syytöksiä suomalaisten rasistisuudesta ja jättää vastakommentit julkaisematta? Mä voin kirjottaa siitä sulle kuule vaikka ihan oman blogin.. Saat vastata siellä ja ilman ennakkosensuuria.
Turha yrittää asettua kenenkään yläpuolelle ja jättää vastaamatta. Sinähän ne syytökset esität..

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #90

Hyvä, että Herra Härkä tietää sen. :)

Minulla ei ole aikaa toistamaan itseäni, lue minun kommentit ja tiedät miksi osa on vielä julkaisematta.
Et ole vain huomannut miten mediassa yritetään mustamaalata ulkomaalaisten mainetta, niin ei tee minun faktoista perusteettomia syytökisä.

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #92

Niin niitä faktoja sinulta pyysinkin kun itse en ole moista huomannut. :)

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #94

"Sähän puhut ihan läpiä päähäs. Pitäiskö sun kirjoituksista jotain ottaa ihan vakavissaankin?"

Kun tuolla tavalla aloitat "keskustelemisen", niin minun on turha haaskata aikaani sinun kanssasi. Etsi faktasi itse vain, ja etkä ole ensimmäinen suomalainen joka ei ole huomannut miten mediassa käyttäydytään tuon asian suhteen, minkä sanoin aiemmin.

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #98

Onko joku syy olemassa siihen mikset julkaise mun kommenttia jossa on linkit poliisin ilmoitukseen, jossa epäillyksi mainitaan maahanmuuttajataustainen turvapaikanhakija ja iltalehden uutiseen jossa etnisyys on jätetty pois? Hesarikin julkaisi saman uutisenaluksi kokonaisuudessaan ja korjasi muutaman tunninpäästä uutistaan sen verran että etnisyys jäi pois. Tästä on kuvakaappauskin olemassa..

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #102

Olet joko tyhmä tai tahallaan yrität hermostusttaa minua. En edes ollut lukenut sinun kommenttiasi huolella, siksi en vielä silloin julkaissut sitä. Ja muuta kommenttia en ole julkaissut VIELÄ, enkä pelkästään sinun kommenttiasi yhdestä esimerkistä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #90

LH: "Miksi jätit julkaisematta sen kommentin johon olin laittanut sulle mallin siitä miten maahanmuuttajan rikosepäilystä uutisoidaan? Kai tajuat ettet voi vain heittää lonkalta perusteettomia syytöksiä suomalaisten rasistisuudesta ja jättää vastakommentit julkaisematta?"

Miten rikostilastot liittyvät rasismiin? Vaikka JOKAINEN maahanmuuttaja olisi rikollinen, se ei riittäisi perusteeksi rasismille - meillä on rikollisia varten lainsäädäntö ja virkavalta.

Mitä taas tulee noihin rikostilastoihin sinänsä: Nehän eivät laske rikollisia vaan rikoksia, eikä niistä voi edes tehdä päätelmiä rikoksia tekevien suhteellisesta osuudesta jostain ryhmästä. Suuri luku voi perustua myös keskimääräistä ahkerampiin yksilöihin.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #96
Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #96

Jos blogisti viitsisi/haluaisi julkaista kommenttini, niin sinullekkin selviäisi että se ei liity tilastoihin vaan uutisointiin. Blogisti väittää suomalaisen median korostavan etnisyyttä ja osoitin asian toisen öaidan linkittämällä poliisin tiedotteeseen ja kyseisen rikoksen uutiseen, josta puuttui tekijän etnisyys kokonaan vaikka muuten sanatarkasti oli poliisiraporttia lainattu.
En ole edes väittänyt että uutisoinnissa etnisyyden esille tuominen olisi kaikissa tapauksissa tärkeää. Joskus on, joskus ei.
Tarkoitukseni oli vaan osoittaa blogistin väite median rasistisuudesta vääräksi tai ainakin saada lihaa luiden ympärille asiassa, eli linkkejä uutisiin joissa näin on toimittu perusteetta.
Ennakkosensuuri vain häiritsee nyt tätä keskustelua.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #104

Olisit avarakatseisempi ja avoimempi.
"Don't just open your eyes, open your mind."

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #96

Jos viha,halveksunta tai kritiikki kohdistuu rikoksentekijään joka on ei kantaväestön edustaja, niin onko kyse silloin automaattisesti rasismista? Ja jos esität kritiikkiä kyseistä viiteryhmää(kansallisuus) kohtaan joka esiintyy tilastoissa suhteellisesti yliedustettuina ja johon em. rikoksen tekijä kuuluu, niin onko kyse rasismista?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #111

Ei tietenkään. Olen sanonut aiemmin tämän - "Rikollisuudella ei ole kansallisuutta".

Unohidt nyt täysin yhden pointin, ja juuri näitä minä vastustan, mm.
Esimerkiksi kun uutisoidaan ulkomaalaisen tehneen jonkinlaisen rikoksen, noin 90% kommenteista ovat rasistisia, ja haluavat kaikki ulkomaalaiset pois Suomesta ja blaablaa!

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #117

Näytä minulle edes yksi kommentti Puheenvuorosta jossa joku haluaisi kaikki ulkomaalaiset pois Suomesta. Kiitos jo etukäteen. En tiedä huomaatko edes itse miten heikolla pohjalla nämä heittosi suomalaisten väitetystä rasistisuudesta ovat. Vaikutat ihan fiksulta kaverilta, joten skarppaa hieman jos haluat, että sinut otetaan tosissaan. Etukäteismoderointi ja pelkät heitot eivät vakuuta.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #118

Heh, en puhunut Puheenvuorosta, vaan ihan kaikkialta internetistä.

Minä et ota sinunlaisia tosissaan, kun yrittävät vain hermostuttaa toista, ja sitten yrittävät puhua asialliesti. Erittäin nolo tapa aloittaa keskustelu/väittely.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #121

Selvä se. Luulen, että taidat kuvitella itsestäsi hieman liikoja mitä tulee keskusteluun/väittelyyn. Suosittelen, että koitat seuraavaksi kerätä hieman faktaa väitteidesi tueksi, ettei mene ihan pelleilyksi.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #122

Juuri tuonlaiseen pyrit lopettamaan keskustelun, kun aloitit hermostuttaa.
Pelleilyksi ei ole kenenkään kanssa mennyt, jotka ovat puhunut asiallisesti alusta saakka, vaikka väittelevät.
Elikkä, se joka vei tämän pelleilyksi on sinä.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #125
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #111

Ongelma ei ole rikoksentekijän halveksunta vaan tekijän etnisyydestä juontuva halveksunta kaikkia hänen maanmiehiään kohtaan. Rikoksentekijän kansallisuudella ei ole juuri koskaan mitään tekemistä hänen etnisen taustansa kanssa.

Kyse on rasismista heti kun tieto tekijän etnisuudestä tai samaan ryhmään kuuluvien yliedustus tilastossa kiinnostaa sinua ennen kuin mietit hänen/heidän sosioekonomista taustaansa ja sitä, voisiko niillä olla enemmän vaikutusta kuin etnisyydellä.

Jos tilastoitaisiin kansallisuuden lisäksi myös varallisuuden, päihdeongelmien yms mukaan, tilasto olisi luultavasti hyvin erilainen.

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #63

No tässä sulle jo valmiiksi yksi esimerkki.

Poliisi tiedotteessaan:

"Kanta-Hämeen poliisi tutkii Lammilla tiistaina 8.6.2010 noin klo 19.30 aikaan tapahtunutta epäiltyä raiskausta.
Lammilainen 17-vuotias nainen oli ollut lenkillä lähellä perunantutkimuslaitosta. Häneen kävi kiinni ulkomaalaistaustainen turvapaikanhakijana Lammilla asuva 19-vuotias mies. Nainen kertoi, että mies raiskasi hänet heinäpellossa.
Mies on pidätetty tekoon epäiltynä. Tutkinta on alkuvaiheessa, joten tarkemmin tapahtumasta ei vielä voida kertoa."

Ja Iltalehti uutisoi asian näin..

"Poliisi tutkii Lammilla tiistaina tapahtuneeksi ilmoitettua 17-vuotiaan tytön epäiltyä raiskausta heinäpellossa.

Paikallinen tyttö oli ollut kertomansa mukaan lähellä perunantutkimuslaitosta, kun häneen kävi kiinni mies. Kanta-Hämeen poliisin mukaan epäilty on Lammilla asuva 19-vuotias mies.

Nainen kertoi poliisille miehen raiskanneen hänet heinäpellossa.

Mies on pidätetty teosta epäiltynä. Poliisi ei vielä tiedota asiasta enempää, sillä tutkinta on vielä alkuvaiheessa"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010060911829422_u...

http://www.poliisi.fi/poliisi/kanta-hame/home.nsf/...

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #69

Härkä, nyt varovaisesti. Muista kiihotus ja vihapuhe.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #69

Olet vain sokea, etkä pakolla tahallasi. Et ole ensimmäinen suomalainen, jonka kanssa olen väitellyt asiasta, ja sitäpaitsi olen saanut hänet vakuuttumaan, ja todistin hänelle etten heitä peräättömiä syytöksiä.

Olet vain ja ainoastaan ajanhukkaa, heti ensimmäisestä kommentistasi päätellen. Ensi kerralla kannattaa miettiä miten aloittaa keskustelun, jos haluaa väitellä ja keskustella kuten ihmiset, haukkumalla se ei minun kanssa tehoa.

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #114

No olen sitten sokea. Tunnustan sen nyt itsekkin. En kertakaikkiaan löydä sun perusteluja tohon väitteeseesi koskien uutisissa päiväkausia roikuteltavista uutisist raiskari-mamuista. Kai niitä sitten on kun kerran näin sanotaan. Usko siirtää vuoria.

Joel Leshko

Blogisi tärkein sanoma kantasuomalaisille on sen todellisuuden esilletuominen, joka vallitsee erirotuisten ulkomaalaisten kannalta.

Sitä eivät nimittäin useimmat usko. Eihän kantasuomalainen Suomessa koe minkäänlaista katurasismia.

Sama ymmärtämysero toteutuu myös sukupuolten välillä. Kukaan mies ei tiedä, että moni nainen oikeasti tuntee pelkoa liikkua yksin illalla tai että hän useasti joutuu seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Eihän mies sellaista itse koskaan koe. Vastaavasti kukaan nainen ei ymmärrä kuinka vaikeaksi keskiverto mies kokee satunnaisen seksin saamisen, sellainen on todella monelle nuorelle miehelle ylpeilyn aihe.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Juuri näin! Kiitos kommentistasi ja täydentämisestä.

Samuli Mikkola

Täällä tosiaan esiintyy paljon kommentteja, joissa mikä tahansa maininta suomalaisten rasismista tulkitaan about maanpetturuudeksi. Huvittavia ovat kommentit, joissa kysellään blogin kirjoittajalta kuin tämä olisi täällä jollain uskonnollisella matkalla.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Eihän kantasuomalainen Suomessa koe minkäänlaista katurasismia."

Vain koska sitä ei voi sanoa rasismiksi kantaväestöön kuulumisen vuoksi. Kyllä kohdistuu vihaa ja konkreettista uhkaa ihan liian usein meihinkin.

Ei varmaankaan yhtä usein kuin ulkomaalaistaustaisiin, mutta vähän turhan sinisilmäinen tuo kommenttisi on.

Käyttäjän ArmasJKki kuva
Armas J Käki

"Sama ymmärtämysero toteutuu myös sukupuolten välillä. Kukaan mies ei tiedä, että moni nainen oikeasti tuntee pelkoa liikkua yksin illalla tai että hän useasti joutuu seksuaalisen häirinnän kohteeksi."

Kyllä vaan tietää. Suurin syy maahanmuuttokriittisyydellekin on juuri se että osa (huom! ei kaikki) maahanmuuttajamiehistä eivät arvosta naisen omaa koskemattomuutta, tai ajattelevat että nainen on alempiarvoisempi miestä. Tämä on se joka näkyy tilastoissa, ja joka likaa myös osaltaan koko viiteryhmän mainetta.

Asiaa ei lievennä se että myös suomalaisissa on seksuaalirikollisia, mutta myös sen ongelman eteen pitää tehdä työtä.
Kun eroavuutta katsotaan suhteellisesti tilastoista, niin pahimmillaan 45% suomen seksuaalirikoksista on tehty maahanmuuttajien toimesta.
Sekin on vielä leimaavaa koska kaikki maahanmuuttajakansallisuudet eivät osallistu tähän synkkään tilastoon.

Rakentava ehdotus: Jos maahanmuuttajat myös tekisivät sen eteen ettei oman ryhmän jäsenet jatkossa syyllistyisi seksuaalirikoksiin ainakaan keskimääräistä enempää, niin se olisi eittämättä kaikkien etu ja vähentäisi rasismia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ehkä tiedätkin, että Suomi on perinteisesti se maa, josta lähdetään, eikä se, johon tullaan. Ruotsissa suomalaissiirtolaisilla on ollut vaikeuksia huonon kielitaidon ja ehkä sopeutumiskyvynkin takia. Suomi on pitkien etäisyyksien maa, jossa kontaktit erinäköisiin ovat olleet harvassa.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Amir
Jos tämä yhtään lohduttaa: kaikki ihmiset ovat samanlaisia, niin sisältä kuin ulkoa. On kusipäitä, valopäitä, mustia, valkoisia, keltaisia, muukalaisvihaajia, suviksia, pahiksia, neutraaleja, juoppoja, narkkeja, väkivaltaisia, rauhanomaisia jne jne. Menemme minne tahansa, olemme yksilöinä aina jonkun mielestä muukalaisia. Päätään nostanut "muukalaisviha" (lue viha milloin mitäkin vastaan) on sittenkin marginaali-ilmiö. Suurin osa myös suomalaisista suhtauvat sinuun hyväksyvästi.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Täsmälleen näin, Thomas! Lohduttaisi paljon, jos kaikki ajattelisivat kuten sinä. Minne ikinä mennäänkään, niin valitettavasti on sitä väkivaltaa, raiskauksia ja kaikkea mitä luettelit. Kaikki ei sitä ymmärrä tai halua ymmärtää, että tuonlaisilla ei ole minkäänlaista kansallisuutta, uskontoa, tai kulttuuria.
Jokaisessa maassa esiintyy kaikkea noita mistä puhuit.

Van Freddy

Jostain syysta minulla ei ole tuolaisia kokemuksia.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Sinulla on luontainen naamioväri.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Meillä on kautta-aikain ollu romaneja, ja tulee aina olemaan.
Tuskin koskaan tulee täysin tasavertaisuutta. Se on vain näin, valitettavasti.
Mutta kyllä he saa katsoa silloin myös itseään peilistä, enkä tarkoita väriä.

Mulla oli koulun ala-asteen ekoilla luokilla kavereina muutama romani, joita silloin heidänkin käyttämällään nimikkeellä mustulaisiks sanottiin.
Kävin jopa heillä kylässäkin useamman kerran, mutta ei meistä koskaan täysiäystäviä olis tullu, eikä tullukkaan.
Eikä se johtunut varmasti vanhemmistani eikä muistakaan ulkopuolisista.

Ja jos mua tulee nyt vastaan yönmusta mies, niin varmasti huomaan sen, vaikken muuten siihen jatkossa reakoisikaan.

Pilkata onneks ei ole tarvinnu vielä "muukalaisuudesta" ketään. :)

Käyttäjän SeSo kuva
Šeida Sohrabi

You go Amir! 3 Mahtava teksti ja kiitos kirjoituksesta, johon kiinnyin! :)

Äläkä välitä noista syyttelevistä ja ulkomaalaisvastaisista kirjoituksista, jossa ei sinänsä oteta kantaa tekstiisi tai sanomaasi vaan lähdetään kertomaan isänmaastasi eikä kotimaastasi.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Kiitosta!
Kaverini ehdotti minulle, että pidän blogia täälläkin. Kävin tsekkaamassa tätä sivustoa, ja itseiasiassa ulkomaalais- ja islamvastaiset kirjoitukset motivoi ja inspiroi minua kirjoittamaan tänne vielä enemmän.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Ymmärtäkää hyvät ihmiset, että se mistä ihminen tulee, mitkä ovat hänen taustat, erilaisen kulttuurin ja uskonnon omistamisella jne. ei ole mitään väliä."

Niin, riippuu mitä tarkoittaa 'ei ole mitään väliä'. Ei nuo ihmisistä huonompia tee, ja olisi hyvä jos kuvaamasi kaltainen töykeä käytös katoaisi. Töykeä käytös on vain töykeää käytöstä, aina ehdottomasti väärin.

Mutta - vaikka se töykeä käytös katoaisi, niin en usko että ne tuntemukset/ajatukset sieltä taustalta katoaisi... Niin se vain nyt taitaa olla, jo vauvatkin syrjivät.

Käyttäjän enriquetessieri kuva
Enrique Tessieri

Hei Amir, hieno kirjoitus! Voisinko julkaista kirjoituksesi Migrant Tales blogin? t. Enrique Tessieri migranttalesblog@gmail.com

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Minulta on kysytty joskus, tunnenko itseni suomalaiseksi vai irakilaiseksi, koska olen syntynyt Suomessa."

"Entäpä, tunnenko itseni koskaan suomalaiseksi? Harvoin tunnen itseni supisuomalaiseksi."

Miksi? Mikä sinusta tekee kantasuomalaisesta poikkeavan yksilön, jos olet syntynyt suomessa ja suomalaiseen perheeseen? Onko sinua manipuloitu perheesi sisällä, vai onko taustalla mahdollisesti jopa uskonto? Mikä on se syy, että et voi tuntea kuuluvasi suomalaiseen yhteisöön ja suomalaiseksi? Onko se hieman tummempi iho tai tukka?

Vai johtuuko kaikki siitä, että aidot ja alkuperältään tämän maan rakentaneet suomalaiset, ruotsalaiset, venäläiset, saamelaiset,... eivät hyväksy sinua suomalaiseksi?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

En ole syntynyt suomalaiseen perheeseen, olen täysin irakilainen.

Jos itse lähtisit vaikkka Irakiin, olet asunut yhtä kauan kuin minä Suomessa, eli koko ikäsi. Silti sinua mulkataan joka ikinen kerta kadulla, vähintään kerran taikka kaksi, tuntisisitko itseäsi halutuksi?

En väittänyt, että haluaisin suomalaiseksi, vaan haluan että voisi elää täällä, ilman että tarvisi JUURI noin eritellä ihmisiä, kuten sinä juuri "Tämän maan rakentaneet..."

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Kommenttisi on tallennettu ja julkaistaan, kun blogin kirjoittaja on hyväksynyt sen."

Että minua ärsyttää tällainen.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Olen hyväksynyt jokaisen kommentin, jota on kirjoitettu minulle. Tietenkin pidän itselläni semmoiset, joita pyynnöstä ei haluta julkaista.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Kyse on vain siitä että se hidastaa keskustelua. Näissä blogeissa keskustelu kestää usein n. yhden päivän, joten moderaatio vie siitä ajasta suuren osan.

Martti Kovala

Väestön sekoittaminen hävittää vähitellen kaiken erilaisuuden.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hyvin paljon on merkitystä myös sillä, miten tänne muuttaja käyttäytyy. Häneltä varmaankin vaaditaan enemmän kuin kanta-asukkaalta. Suomessa ovat Chilestä, Vietnamista, Kiinasta ja vaikkapa Nepalista tulleet sopeutuneet ilman julkisia härdellejä. Myös venäläisillä ja virolaisilla ei ole ollut ongelmia. Mielenkiintoista on, että miksi?

Toisessa ääripäässä löytyy sitten jostain syystä muslimeja ja eniten ongelmia taitaa olla somaleilla.

Jos noin on, niin miksi on? Minun henkilökohtaiset kokemukseni, joita ei missään tapuksessa voi yleistää, ovat negatiivisia vain erilaisten muslimien esimerkiksi somaleiden ja afganistanilaisten sekä irakilaisten kohtaamisissa.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Se on aivan totta, mutta miksi? Media.

Yksi kysymys vain... Kun uutisia luet ja uutisotsikkona lukee "Ulkomaalaistaustainen teki näin ja näin" Olipa uutinen mikä tahansa, minkälaisen kuvan luot mielessäsi tästä tekijästä? Tietenkin tummaihoinen, muslimi jne.
Lehdet kirjoittaa, mitä lukijat haluavat lukea, mitä tekstejä ja uutisotsikoita ostetaan eniten.

Tilastokeskuksen mukaan ulkomailta tulee heppuja eniten Venäjältä, Somaliasta, ja Virosta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Jos noin on, niin miksi on? Minun henkilökohtaiset kokemukseni, joita ei missään tapuksessa voi yleistää, ovat negatiivisia vain erilaisten muslimien esimerkiksi somaleiden ja afganistanilaisten sekä irakilaisten kohtaamisissa."

Minkälaisissa porukoissa sinä liikut?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Erilaisuutta on vaikea hyväksyä jos siiten ei totu vaikka koululaisena luokassa jossa on omiakin mamukavereita.

Kyllä suomalaisista valtaosa onneksi alkaa olla kansainvälistynyt siinä määrin, ettei tumma iho aiheuta enää pelkoreaktioita. Onhan meilläkin täällä Puheenvuorossakin näitä kantasuomalaisia kommentoijia, joiden käytös aiheuttaa lähinnä myötähäpeää.

On meillä jopa kansanedustaja, jonka mielestä laista pitäisi poistaa viimeisetkin pidäkkeet vähemistöjen herjaamiselle. Kyllähän tuollaisen poliiitikon kansansuosio kertoo, että suomalaisilla on vielä pitkä matka kuljettavanaan. Nykyisistä ennakkoluuloisista ihmisistä pääsemme valitettavasti eroon vain luonnollisen poistuman kautta, joten muutos on hidasta.

Kohti parempia aikoja mennään, joten varmaan oma lapsesi saa täällä jo parempaa kohtelua osakseen kuin sinä lapsena.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Kohti parempia aikoja mennään"

Onko jossain maassa päästy eroon ennakkoluuloista?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Nuorista jo 40% vastustaa maahanmuuttoa

Miksi tällainen tulos jos nuoret ovat suvaitsevaisempia?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Minun asuinalueellani tuo luku on hölynpölyä. Ehkä 5-10% tietämästäni nuorista eivät juurikaan viihdy ulkomaalaisten kanssa.

Minun ikäluokkani on paljon suvaitsevaisempia kuin vanhemmat ihmiset, koska... Noh minä olen elävä esimerkki. Olen syntynyt Suomessa ja kasvanut suomalaisten kanssa. Kaveripiirini on laaja, ja sosiaalisuuteni takia olen kaikkien kaveri. Moni ulkomaalainen voi samaistua minun kanssa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #84

Minusta "eivät juurikaan viihdy ulkomaalaisten kanssa." kuulostaa paljon jyrkemmältä kuin "vastustaa maahanmuuttoa".

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #87

Kuulostaa miltä kuulostaa, sanon asiat niinkuin ne ovat minun kohdallani.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Jokainen ihminen ansaitsi tulla kohdelluksi ilman ennakkoluuloja.
Mutta ennakkoluulot on osa ihmisen luontaista toimintaa ja myös tarpeellisia tietyssä määrin.
Epäasiallinen käytös on taas typeryyttä.

Esimerkiksi taas romaanit. Itsellä 80-90% tapauksissa missä olen ollut romaanien kanssa tekemisissä on negatiivisiä.
Viimeisin tapaus lelukaupan parkkiksella. Ovella vastaan tuli kaksi ikäistäni romaani naista jotka kehuivat iloisesti kaksi vuotiasta tytärtäni pikku prinsessaksi. Ehdin jo ajatella, että olipas kivoja romaani naisia.
No siinä ovensuussa seisoessani katon kun naiset menevät autoilleen ja alkavat kaivamaan lelupaketteja hameen helmoistaan. Ja myyjät tulee pihalle perässä ja soittaa vartijan naisten perään.
Samassa kaupassa toisella kertaan olen nähnyt, kun myyjä vahtii romaani naisia myymälässä kulkevalla kokoajan perässä. Ilman aikaisemmin näkemääni varastelu episodia olisin pitänyt myyjän käytöstä aika epäystävällisenä.
Mutta tässä ennakkoluulot oli tarpeen.

Valitettavasti blogin kirjoittaja kärsii muslimeita näyttäviin länsimaissa kohdistuvasta epäluuloisuudesta.
Syytähän ennakkoluuloihin on mm. Joidenkin islamin nimissä harjoittamaan terrorismi, monessa muslimi maassa käytävä raaka sisällisota, islamin hyväksymät omista arvoistamme poikkeavat arvot; naisten asema, lapsivaimot yms.
Vaikka nämä monet negatiiviset islamiin liittyvät mielikuvat eivät ole kovin konkreettinen uhka Suomessa olekaan, niin mielikuvat istuvat syvässä.
Ja mutta vaikka näitä ihmiselle luontaisia ennakkoluuloja olisikin, niin se on typeryyttä ja huonoa kasvatus käyttäytyä epäystävällisesti. Ja onneksi yleensä ennakkoluulot häviät nopeasti, kun tutustuu uuteen ihmiseen paremmin.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

"Välillä sukulaiset ja läheiset muistuttavat minua jostakin minun asenteista/käytöksistä, joita olen saanut vaikutteita suomalaisilta, tokaisemalla huumorilla "Hei, me ei olla suomalaisia, tuollainen ei kuulu meidän tapoihin"

Niinpä niin, ei kuulu teidän tapoihin! Pitäisikö meidän Suomalaisten integroitua sitten teidän tapoihin?

Täällä meillä on paljon ulkomaalaisia ja kyllä, minä olen kohdannut mulkoilevia katseita, seuraamista, huutelua. Mutta en siitä ole välittänyt. Ehkä minunkin pitäisi kirjoittaa blogi näistä kokemuksista?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Mitä sinä tiedät meidän tapoista? Ja sinuna kysyisin, mitä tapoja minä tarkoitan tekstissä.

Yksi esimerkki tavoista, mitä esim. veljeni huomauttaa:
Meilläpäin, pitää kunnioittaa vanhempia. Esimerkiksi, kun riitelen vanhempieni kanssa, välillä paiskon oveni kiinni, ja välillä saatan huutaa "Joojoo ihan sama" tms. todella kylmää, mutta en IKINÄ ole haukkunut vanhempiani. Jälkeenpäin tai sillä hetkellä, saan kuulla kuinka esim. Irakissa lapset eivät edes ajattele tekevänsä noin pahasti, joten älä tee noin miten suomalaiset tekevät.

Mikä kyllä kuulostaa ihan turhalta sinä hetkenä, mutta siinä on järkeä.

Verrattuna suomalaiseen versioon tästä, (tiedän, ei kaikki tee tätä) lapset haistattavat vi*ut ja pa*kat, käyttäytvät epäkunnioittavasti jne.

En minä väitä että ulkomaalaiset ovat pyhiä ja enkeleitä, jestas sentään.
Kuten jo sanoin, rikollisuudella tai vastaavalla EI ole kansallisuuttat/taustaa/uskontoa.
Siitä vain kirjoittelemaan, olisin ensimmäinen lukijasi. Suomessa on sananvapaus hyvillä rajoilla.

Jussi Jääskeläinen

"Muistakaa, että erilaisuus on rikkaus."

Onko myös huono erilaisuus rikkaus?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Ei tietenkään, sano minulle yksi HUONO juttu, mikä olisi POSITIIVINEN?

Käyttäjän ArmasJKki kuva
Armas J Käki

Tämä on se mikä minuakin harmittaa. Miksi siis ei sanota että positiivinen erilaisuus on rikkaus?

Tuollaisenaan tuo on yhtä paha yleistys kuin se että "ulkomaalainen on aina rikollinen"

Jussi Jääskeläinen

Hyvä. Olemme siis samaa mieltä tästä. No mutta, oletko sinäkin sitä mieltä, että huonoja asioita tulee vastustaa sekä ennaltaehkäistä?

Käyttäjän pelimannet kuva
Kyösti Roth

Minä itse olen Suomen romani, saanut lastenkodissa valtaväestön kasvatuksen ja tehnyt Suomen hyväksi työtä veronmaksuilla koko ikäni. Työvuosia muusikkona, säveltäjänä ja musiikin ammattilaisena on takana 45 vuotta.

Tapani Pollari kirjoitti: "Meillä on kautta-aikain ollu romaneja, ja tulee aina olemaan. Tuskin koskaan tulee täysin tasavertaisuutta. Se on vain näin, valitettavasti.Mutta kyllä he saa katsoa silloin myös itseään peilistä, enkä tarkoita väriä."

Tapani ei taida tietää asioiden taustoja kovinkaan hyvin. Romanit suomessa alkoivat saada asuntoja vasta 1970 luvun alkupuolella jolloinka heidän integroitumisensa yhteiskuntaan alkoi. Olisi hyvä myös ottaa selkoa romanien historiasta suomessa, kun heitä sai hirttää mielensä mukaan kuka tahansa, ja periytyvistä (kasvatuksellisista)suomalaisten asenteista romaneja kohtaan.

Amirin kirjoitus on hyvä ja tarpeellinen, tuntuu näin romanin näkökulmasta katsottuna, että vaikka romani samoin kuin Amirkin tekisi hommat kuinka hyvin suhteessa toisiin ihmisiin ja yhteiskuntaan, aina löytyy näitä "talvisodan hengessä" olevia suomalaisia jotka eivät HALUA hyväksyä toisen väristä tai johonkin etniseen ryhmään kuuluvia ihmisiä saman vertaisina. Mistä tämä suomalainen ylemmyyden tunto oikein johtuu?

Toivon Amirille kaikkea hyvää ja jatka samaan malliin, kirjoitat asiaa ja Sinulla on jaettavaa ajatuksiesi kautta. Itse jaan kirjoituksesi Facebookiini, jossa minulla on lähes 5000 kaveria.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Kyösti. Et kyllä sitten yhtään ymmärtänyt mitä yritin sanoa.
Vai oliko ennakkoasenne päälläs?

Koska itse todistit sen mitä koitin sanoa.
Jo -70 luvulta lähtien, nyt vuoteen 2013 on aikaa kulunut yli 40 vuotta.
Eikä tasavertasuus ole vieläkään olemassa.
Voin jopa väittää että menee vieläkin pitkään ennenkuin tasavertasuus on täys.
Eikä kaikki johdu meistä, eikä tietysti romaneistakaan.

Missä kohtaa mielestäs hirtin yhdenkä romanin? Sanoin jopa että on ollu kavereinakin.

Mutta kyllä monet romanit joutuu tehä paljon töitä. Se kait on sinunkin tunnustettava.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Mutta kun tämä rikkaus maksaa vuosi vuodelta enemmän..

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Sinulle, minulla ei ole muuta kuin - VOI LUOJA SENTÄÄN.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Blogistille toiveksi. Pidä blogi avoimena, niin keskustelu pysyy keskusteluna ja mahdolliset kirjoitusvirheet saa korjattua saman tien. Hyväksyntä tuo vain näennäishallintaa. Ihan yhtä hyvin voit hävittää mielestäsi kelvottomat kommentit jälkikäteenkin.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Taisin osua arkaan paikkaan kun et julkaissut kommenttiani =D

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Jos lukisit kommenttejani, niin minun ei tarvitsi toistaa itseäni.
Julkaisen kaikki kommentit, olipa huti tai täysosuma. Minulla on muuta elämää, kuin vastailla ihmisille. 18 muuta kommenttia odottaa hyväksymistäni, älä luule liikoja.

Merja Heikka

En minäkään varmaan Irakissa viihtyisi. Voi olla, että kokisin sopeutumattomuutta yhteiskuntaan, ja sekin on mahdollista, että minua tuijotettaisiin.

Siksi on hyvä, että jokaisella on oma kotinsa, missä kokee olevansa kotona.

Jari Reinikka

Onko kritiikin esittäminen jotain maahanmuuttajaryhmää kohtaan mielestäsi rasismia? Ja jos pysytään realismissa, niin mikä toinen maa olisi antanut sinulle paremmat lähtökohdat elämään kuin Suomi ja suomalaiset?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Ei, jopa täälläkin on esitetty kritiikkiä maahanmuuttajia kohtaan

"Asiaa ei lievennä se että myös suomalaisissa on seksuaalirikollisia, mutta myös sen ongelman eteen pitää tehdä työtä.
Kun eroavuutta katsotaan suhteellisesti tilastoista, niin pahimmillaan 45% suomen seksuaalirikoksista on tehty maahanmuuttajien toimesta.
Sekin on vielä leimaavaa koska kaikki maahanmuuttajakansallisuudet eivät osallistu tähän synkkään tilastoon.

Rakentava ehdotus: Jos maahanmuuttajat myös tekisivät sen eteen ettei oman ryhmän jäsenet jatkossa syyllistyisi seksuaalirikoksiin ainakaan keskimääräistä enempää, niin se olisi eittämättä kaikkien etu ja vähentäisi rasismia." - Käki

Esimerkiksi hän ei käytä tuota "pahimmmillaan 45% Suomen seksuaalirikoksista on tehty maahanmuuttajien toimesta." rasistin äänensävyllä.

Minulta on kysytty "Miksi sitten tulit tänne?" Noh, ei ollut kauheasti valinnanvaraa, kun synnyin täällä.

"On lotto voitto syntyä Suomeen" eli Suomea minä en ole moittinutkaan, osa suomalaisia vain.

Jari Reinikka

Muuttuuko se rasistiseksi/kiihottamiseksi/vihapuheeksi jos ei haluaisi yleistää ja niputtaa kaikkia maahanmuuttajia yhdeksi kokonaisuudeksi vaan nostaa esiin ne ongelmaryhmät jotka tekevät rikoksia suhteessa törkeän paljon verrattuna muihin? On myös tapauksia joissa tietty kansallisuus on korvattu sanalla suomalainen ja tästä on aiheutunut seuraamuksia kirjoittajalle. Onko tämä mielestäsi oikeutettua?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #112

Mielestäni, asia on kaksiteräinen miekka.

Olen sanonut kohta miljoona kertaa, että ei ole väliä mistä maasta tämä rikollinen on, jokaisessa maassa on jonkinlaista rikollisuutta, olipa paljon tai vähemmän.

Se, että erotellaan ihmisiä mistä on peräisin mediassa on väärin, sillä se lisää rasismia, koska media vaikuttaa erittäin paljon ihmisten mielipiteisiin, VAIKKA pyritään puoluettomuuteen.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #135

Mielestäni sillä on paljonkin väliä mistä rikoksentekijä on kotoisin jos rikos on tehty jossain muussa kuin hänen kotimaassaan. Miten tällä ei voisi olla väliä? Kyllä ihmisillä on oikeus saada tietää ihan oman turvallisuutensa vuoksi, että mistä maista muuttaneet syyllistyvät tilastojen mukaan todennäköisemmin tietyn tyyppisiin rikoksiin. Et kuitenkaan vastannut tuohon toiseen kysymykseen.
Ajattelitko vastata myös tuohon toiseen kysymykseen?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #136

Selvä, se on sinun mielipide.
Sinuna rauhoittuisin tuon jatkuvan: "Vastaa kysymykseen... voisitko vastata kysymykseen... hei olet säälittävä, julkaise kommenttini, hei.. hei!", se on todella rasittavaa, ja se ei auta yhtään kuinka nopeasti saat vastauksesi kysymykseesi.

Minulla on muuta elämää, kuin tuhlata aikaani sinun kanssasi.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #143

Ok. Sulje kommentointi mahdollisuus sitten jos et kestä kysymyksiä.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #145

Hahah, voi myötähäpeän määrää. :)

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #135

Et siis näköjään aio vastata kysymykseeni, ok. Miten näet sen, että mediassa ja julkisessa keskustelussa perussuomalaiset on leimattu/yleistetty rasistiseksi,fasistiseksi, maahanmuuttovastaiseksi ja ties miksi vihapuolueeksi. Koetko, että tämän kaltaisella leimaamisella ja yleistämisellä on mitään vaikutusta sen kanssa mitä perussuomalaisista ajatellaan maahanmuuttajien keskuudessa? Eikö tämän kaltainen toiminta ole juurikin lisäämään mahdollisia konflikteja ja estää ASIOISTA keskustelemisen? Tämähän on tilanne Ruotsissa ja Malmössa tällä hetkellä. Siellähän SD on leimattu/demonisoitu poikkeuksetta umpi fasistiseksi puolueeksi ja tämä näkyy vastamielenosoituksissa. Niihinhän osallistuu satoja maahanmuuttajia ja ainoa asia jota toistavat on, että SD on rasistinen. Ei pienintäkään aikomusta keskustella asioista kunhan haluavat vain mellakoida. He eivät näe mitään ongelmaa omissa yhteisöissään vaikka kaupungissa tehtaillaan yli 60 murhaa vuodessa, syy on aina kotoutumisessa. Toivottavasti suomalaiset maahanmuuttajat eivät ole yhtä sokeita pääpuolueiden ja median aiheuttamalle mustamaalaukselle ja vihapropagandalle täällä Suomessa.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #137

Edellisessä tekstissäni, eräs kirjoitti minulle näin:
"Valitettavasti voin Perussuomalaisena poliitikkona sanoa, että puolet maahanmuuttajista leimaa minut rasistiksi puoluekannan vuoksi. Selityksenä tulee aina kun teillä on ne muutamat, jotka sanoo ja haluaa pahaa maahanmuuttajille. Se on siis selitys syrjiä ja tuomita rasistiksi? Minä en hyväksy tiettyjen maahanmuuttajien rikoksia ja tekemisiä tässä maassa, mutta olen muutaman viime vuoden aikana uskaltanut lähestyä heitä joita en vielä tunne. Maahnamuuttajissa on hyviä tyyppejä kuten suomalaisissakin. Minä olen muuttanut asennettani maahanmuuttajia kohtaan, joten milloin minä saan kävellä puolueen paita päällä ilman rasisti syytöksiä?:) Jos et tunne älä tuomitse vaan anna mahdollisuus!"

Vastasin hänelle näin:
"Varmasti suurin syy on Perussuomalaisten edustajien blogikirjoutkset ja mielipiteet. Tarkoitan James Hirvisaaria ja Jussi Halla-ahon kirjoutksia, muunmuassa "Muslimeja pitäisi tappaa" - kenen täysijärkisen mielestä tappaminen on okei?! Ja tiedät varmasti niistä muista, että somaleita ja sen semmosia pitäisi karkottaa Ahvenanmaahan? Aivan naurettava.

Naapurissani asuu perussuomalaisten kannattaja, ja hän on kaikista naapureistani ystävällisin ja aina tervehtii. Yksi tuttunu oli tavannut Timo Soinin, eikä hän kuulemma ollut rasistitinoloinen ollenkaan.
Itse henkilökohtaisesti en pidä perussuomalaisia rasisteina enkä puoluetta rasistisena, mutta niin se vaaan mediassa on, yhtälailla Islam ja muslimit ovat mustamaalattu terrosteina."

Jari Reinikka

Tunnut julkaisevan kommentteja hieman valikoivasti tai ainakin ennakkomoderointi tappaa jouhevan keskustelun.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Esittääkö ihmiset täällä tyhmiä? Käytän ennakkomoderointia, koska täällä on paljon ihmisiä, jotka kirjoittavat ennakkoluulotasolla tekstejä muodossa että se olisi faktaa.

Toistan kertaalleen vielä, julkaisen jokaikisen kommentin.

Jari Reinikka

Mielestäni vaikutat hieman ylimieliseltä kun lukee kommentejasi. Ammut räikeästi yli esimerkeilläsi ja et vaivaudu perustelemaan väitteitäsi millään tavalla. No tyyli on vapaa, mutta on vaikeata ottaa aivan tosissaan.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #108

Jos tuntisit, niin tietäisit että olen kaukana ylimielisyydestä.
Viittaat vain vastauksilleni Härän kanssa, joka aloitti keskustelun haukkumalla. Mottoni on "Kohtele ihmisiä niinkuin haluat heidän kohtelevan sinua."
Jos minua haukutaan, minun on aivan turha olla ystävällinen.
Sanon sinullekkin, jos et ota tosissasi, internetissä on paljon muuta luettavaa.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #113

En kyllä huomannut haukkumista hänen kommenteissaan, mutta niin kuin rasismikin, niin taitaa tuo haukkuminenkin olla täysin subjektiivinen kokemus nykyään. Kannattaa ennemmin yrittää perustella väitteitään, niin kuin esim. tuo Härkä tekee eikä loukkaantua aivan kaikesta sellaisesta mistä itse ei pidä tai joihin ei kykene vastaamaan perustellusti. Loukkaantumisen taakse on helppo vetäytyä jotta ei tarvitse käydä keskustelua jonkun sellaisen kanssa joka haluaa myös faktaa väitteiden tueksi.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #116

Jaahas, no olet hyvä esimerkki miksi törkeitä ihmisiä on olemassa. Jos mielestäsi hänen ensimmäinen kommentti ei ollut haukkumista, niin oliko se sitten ystävällisesti/neutraalisti sanottu?
Luuletko, että loukkaannuin ja yritän vetäytyä loukkaantumisen taakse?
Äärimmäisen nolo yritys väärentää sanomiani.
Minulle on sanottu paljon pahemmin, mutta kun minua yritetään loukata, niin ei luonnollisesti kiinnosta jatkaa keskustelua tämän kanssa.

PS. mitä sinä yrität nyt todistaa? Tämä on vain ajanhukkaa. Yrität hermostuttaa, ja turha yrittää, osaan olla kylmä kuin absoluuttinen nollapiste.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #119

Miten yritin vääristellä sanomiasi? Mielestäni pakenit keskustelua väittämällä, että loukkaannuit vaikka mielestäni oli aivan selvää ettet vain kyennyt perustelemaan väitettäsi millään, mutta niin kuin sanoin tyyli on vapaa.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #120

Nimenomaan, se on sinun mielipide, ja tuo mielipiteesi minusta johtuu asenteestasi minua kohtaan.

Minä en ole niin tyhmä, että kirjoittaisin US:sään perättömiä väitteitä, sillä tiedän että täällä paljon on aikuisia, vanhhoja, ja hyvän koulutuksen käyneitä ihmisiä, jotka vaativat perusteluita, eihän pelkästään heitoilla vakuuteta toisia.
Olipa ihminen kuka tahansa, missä tilanteessa tahansa, kun aloittaa keskustelun yrittämällä loukata, niin minä sanon "Heippa!", sillä se ei johda mihinkään. Tiedän, ettei kukaan ihminen pystyisi laatimaan kunnollista tekstiä kun heromstuu, ja sitä yrititte Härän kanssa.

Siksi, en vaivaudu avaamaan teidän silmiä, kun huudatte jo etukäteen "Mene pois, haluan olla sokea" ja tuon huusitte, kun yrititte ärsyttää.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #124

Haha! "Mene pois haluan olla sokea". Tuo oli sen verran nolo rimanalitus, että on aivan turhaa jatkaa tätä keskustelua tämän enempää.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #126

Tajusit pointin, kuinka lapsellinen tuo vastauksesi on, mutta olet noin ahdasmielinen. Noh, tähän minä silti pyrin. Kestipä tajuta, että tämä keskustelu on turhaa.Ensi kerralla, kun haluat järkevän keskustelun aikaan, aloita se kunnolla.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #138

Haha! Jätät julkaisematta kommenttejani. Kuinka säälittävää.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #139

Häh? Mistä selität? Ihan tosissani nyt kysyn, oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö tyhmää, ei millään pahalla, mutta olen sanonut sinullekkin jo kertaalleen että julkaisen kaikki kommentit.
Luuletko, että olen koneen äärellä 24/7 vastailemassa vain sinulle? Voi kuule, heräile pikkuhiljaa sieltä ja avaa silmiäsi, ja katso kuka on tässä se säälittävä.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #140

Voi kuule ota se ennakkomoderointi pois jos haluat käydä keskustelua. Jos haluat vain julistaa, niin se on asia erikseen.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #141

Mielestäni näin on parempi, ja olen käynyt keskustelua monen kanssa vaikka ennakkomoderointi on päällä, harvan mielestä se on este keskusteluun.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #113

"Se joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa"-On vaha suomalainen sananlasku joka pätee juuri sinulaisiin moukkiin..

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #167
Vesa Järvinen

Minkälaiset katseet sitten koet mulkkaaviksi? Itselläni on silloin tällöin tapana kadulla kulkiessa katsella vastaantulevia ihan ihonväriin katsomatta. Olenkohan itse sortunut mulkkaaviin katseisiin?

Tää kiva reppu-tarina. Se on vaan niin, että tuntemattomille nuorille ei parane alkaa juttelemaan, jos ei ole jotain asiaa. Jotain kuittailua tulee vastaukseksi, se on nuorten ensireaktio. Jos se ei ole ihonväri, kyllä nuoret aina jonkun syyn löytää. Loukkauksien keksimisessä jo 8-vuotiaallakin on pitkä kokemuspohja. Arkuudesta se johtunee, ei vain ulkomaisia tai ulkomaalaisten näköisiä ihmisiä vaan ennestään tuntemattomia, myös valkoihoisia suomalaisia kohtaan.

Nuoremme ovat reviiritietoisia, jos kauniisti haluaa sanoa. Ikäero ja koko sitten suojelee tällaiselta.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Kyllä, osaan erottaa normaalin katselemisen pahasti mulkkaamisesta, jos sitä pohdit.

Jos naamastasi huomaa sinun ajattelevan ulkomaalaisesta esim. "Ei vi**u, vitun neekeri, painuisit nyt takas sinne mistä tulitkin" ja vielä vilkaiset taaksesi, kun on hän mennyt ohitsesi, niin sitten kyllä, olet sortunut niihin.

Siis mitä ihmettä? Sinun mielestä sosiaalisuus on pahasta? Hah, hulvatonta. Olen luonteeltani mm. sosiaalinen, hölmö, ja rohkea ja sinun kommentista päätellen, minun pitäisi "piilottaa" kaikki tuo?! Myös, se siis oli kaverini vika, kun hän sanoi kivasti ja häntä haukuttiin vastineeksi?

En ihmettele enään, jos esimerkiksi vanha ihminen kaatuu pyörällä, niin suurin osa suomalaisista vain katsoo vierestä, ja ehkä kysyy oletko kunnossa, jos vain ylittää "rohkeuskynnyksensä". Muualla maailmassa ihmiset juoksevat jopa toiselta puolelta katua auttamaan ja jopa viemään mahdollisesti sairaalaan, jos on ollut tarve. (Kyllä, olen nähnyt tälläisen tapauksen, en keksi päästäni)

Vesa Järvinen

Rauhoituhan.

Hyvä, etten sitten ole sortunut mulkkaamiseen.

Mulla ei yleensä ole tapana tuomita ketään, yritän ennemminkin ymmärtää. En siis tarkoittanut, että tapaus olisi ollut kaverisi vika.

"minun pitäisi "piilottaa" kaikki tuo?!"

Nähdäkseni sulla on kaksi vaihtoehtoa: kapinoi tai sopeudu.

Jätän tuollaiset 'mun kulttuuri on parempi kuin sun' - kinastelut toisille.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi Vastaus kommenttiin #158

Olen ihan rauhoittunut, sinun kommenttisi on mielestäni hassu, tarkoitus ei ollut kuulostaa kuin olisin repimässä pelihousujani.
No on hieno homma sitten! :)
Kapinoin tai sopeudun? Anteeksi, mutta en edes ymmärtänyt mistä päättelit tämän...

Enhän minä puhunut kulttuuristani? Puhuin luonteestani.
Ja esimerkkini ei ole maasta, jossa on samalainen kulttuuri kuin minun.

Merja Heikka

En haluaisi puolustella näiden lasten käytöstä. Kumminkin tuli mieleeni tuosta Vesa Järvisen kommentista suomalaisten reviiritietoisuudesta: Olen itsekin kokenut epämiellyttäviksi tilanteet, joissa minulle on tarjottu pyörän tarakka kyytiä. Suomalaiset eivät käyttäydy siten, että tuntemattomalle ohikulkijalle alkaisivat jutella (huonolla englannilla). vaikka se oli todennäköisesti aivan ystävällinen ele, niin sellainen hämmentää. Silloin ollaan "ei kenenkään alueella". Eli jos käytöstä ei voi tulkita varmasti, se tuntuu ahdistavalta.

Kerran minulle tarjoutui (ulkoaalainen) nuori mies kantamaan kauppakasseja, se oli selvästi ystävällinen ele. Ja jotenkin sitten annoinkin hänen niitä kannella. Se vain tuntui täysin hölmöltä.Olin siitäkin lähinnä kiusaantunut. Mieluummin talsisin yksin. Minä kun olen reviiritietoinen suomalainen.

Olen ilmeisesti jotenkin kiltin näköinen täti-ihminen, ja siksi joudun näihin tilanteisiin. Moni kakku päältä kaunis.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Amir Zuhairi

En lukenut koko keskusteluketjua, arvaan suunnilleen mitä siinä voi olla. Rasismi kun näyttää olevan ikuinen aihe josta jaksetaan puhua lakkaamatta.
Luin vain tekstisi.

Tuli mieleen, että muualta tulleita on tässä Suomenmaassa ollut vasta niin vähän aikaa, että ihmiset ovat vain kummissaan.
Tietysti sivistystasosta johtuu se miten vieraisiin ihmisiin suhtaudutaan, mutta meiltä metsäläisiltä vaaditaan aikaa tajuta, että ihminen on tässä tärkeintä eikä hänen alkuperänsä tai ulkonäkönsä.

Suomi on ollut eristyksissä muusta maailmasta hyvin kauan.

Merja Heikka

Edelliseen jatkoa...

Se, että tuntematon ihminen pysäyttää sinut, ja kysyy tietä, pyytää apua tms, se on luontevaa. Asiaa on vaikea kuvailla. Kumminkin, en usko, että nämä hunnutetut musliminaisetkaan pitäisivät siitä, jos joku tuntematon suomi-mies pysähtyisi, alkaisi jutella ja sanoisi: hyppääs tyttö kyytiin.

Suomalainen voi ehkä tehdä niin humalassa, mutta ei kukaan normaali ihminen tekisi niin selvin päin.

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen

"Päädyn aina siihen, että jatkan matkaani eteenpäin hiljaa toivoen, että tästäkin kansasta tulisi joskus suvaitsevaisia, ennakkoluulottamia, ja avarakatseisia varsinkin ulkomaalaisia kohtaan."

"Tämä kansa" on siis suvaitsematon, ennakkoluuloinen ja kapeakatseinen? Tämä lause, jos mikä oli tahattoman itseironinen. Leimasit juuri nimittäin koko kansan.

Osaatko nimetä yhtenäisen kansan, joka olisi sitten sinun mittarillasi suvaitsevainen, ennakkoluuloton ja avarakatseinen? Suomi kuuluu nimittäin aika monella indikaattorilla maailman sivistyneimpien ja suvaitsevimpien valtioiden joukkoon.

Totta on, ettei Suomessa vielä ole mittavaa ulkomaalaisväestöä, eikä varsinkaan humanitaarisen maahanmuuton kautta rajojemme sisälle päässeitä siirtolaisia; moni tämänkaltaisen maahanmuuton kannattaja väittääkin, että kunhan _nimanomaan_ eksoottista (sosiaaliperäistä) maahanmuuttoa lisätään, niin kantaväestö tottuu asiaan kyllä ja rasismi vähenee hyvien kokemusten myötä.

Ikävä kyllä empiirinen todistusaineisto osoittaa, että ennakkoluulot, rasismi ja huonot kokemukset kasvavat, mitä enemmän maan valtio harrastaa katteetonta humanitaarista maahanmuuttoa. Myös siksi, että usein maahan saapuneet saapuvat jo valmiiksi rikkinäisistä, sekasortoisista ja myös rasismin runtelemista maista. Näin on käynyt mm. Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Englannissa, Kreikassa, Ruotsissa ja jopa Hollannissa - tuossa Umayya Abu-Hannan ylistämässä monikulttuurisuuden Mikä-mikä-maassa. Rasismi lisääntyy myös ensin ja ennen kaikkea rasististen maahanmuuttajien toimesta. Vastakaikuna kantaväestön asenteet kovenevat ja lopulta manifestoituvat äärioikeistolaisten poliittisten liikkeiden suosiona (Unkarin Jobbik, Kreikan Kultainen aamunkoitto).

Onko mitään syytä olettaa, että Suomessa tulee käymään toisin?

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Olet oikeassa, kirjoitin yleistävästi, huomaamatta.

Minulle jo huomautettiin tästä:
"Olisin iloinen, jos et yleistäisi näkemyksiäsi koskemaan kaikkia suomalaisia. Mekin olemme keskenämme aika erilaisia, vaikka näytämme ehkä "samanlaisilta". Siksi meillä on liuta erilaisia puolueita, yhdistyksiä, harrastuksia, työkulttuureita, vapaa-ajan viettotapoja jne."

Vastasin:
"Olen pahoillani, jos teksteistäni saa kuvan, että yleistän kaikkia suomalaisia, asia korjattavissa.
Tiedän, en todellakaan pidä kaikkkia suomalaisia tuonlaisina miten minä kuvailen tekstissäni, muutenhan minulla ei olisi yhtään suomalaisia kavereita. Itseasiassa minulla on enemmmän suomalaisia kavereita kuin ulkomaalaisia. :)"

Suvaitsevaisempi paikka? Esimerkiksi Iso-Britannia, siellä ei tunne itseään ulkopuolikseksi, hylätyksi, eikä rasismin kohteeksi.
Tuskin sinua kiinnostaa mikä on minun mielestäni suvaitsevaisempi paikka kun Suomi, mutta varmaan pistät tänne tilastoja seuraavaksi, jos... Älä vaivaudu.

Sinulla on hyviä pointteja.
Kiitos kommentistasi!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Amir, mietin tätä sun puheenvuoron tarkoitusta.
Ja lueskentelin lähinnä sun omia vastauksias keskustelijoille, en tiä miltä ne sinusta näyttää?

Minusta näyttää siltä, että haluat tarkoituksen mukaisesti haastaa jotain, en tiä voin olla väärässäkin.

Olin tuossa juuri vastaamassa kun näin Jani Laaksosen kirjoituksen, ja se olikin niin läheltä omaa ajatusta, että ei paljoa jääny lisättäväks.
Mutta sen verran kuitenkin, ettemme me olla todellakaan niin suvaitsematon kansa kuin "suurimmat-äänipäät" saa ymmärtämään, ja lähinnä ne suurimmat-äänipäät tulee siltä suunnalta jotka haluaa haastaa suomalaiset itsepuolustukseen.

Mun ajatukset vähän karkas tuon Janin kirjoituksen myötä. :)

Mutta vastasit Janille: "Suvaitsevaisempi paikka? Esimerkiksi Iso-Britannia, siellä ei tunne itseään ulkopuolikseksi, hylätyksi, eikä rasismin kohteeksi."

Mietis maita esim. Portugali, Tanska, Espanja Ja Britannia ym..
Mikä ne erottaa Suomesta pitkälle historiassa taaksepäin?
Näillä maillahan on itsellään jo ympäri-ämpäri maailmaa siirtomaita (vai miksi niitä kutsutaan), eli eikö ne itse ole jo rahdanneet porukkaa ristiinrastiin pitkin maailmankolkkia, ja värit on sekoittuneet näin automaattisesti.
Suomella ei ole tällaista historiaa.
Saat siis odottaa vielä pitkään ennenkuin ollaan ihan vertaamasi Ison-Britanian tasoisia joita ihailet enempi kuin meitä.

Mutta oikiasti Amir, sait kyllä meidät suomalaiset aika huonoiks, ja sen teit itse suomalaisena.

Hyvät syksyt. :)
Ei tehä kärpäsestä härkästä.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Olen sanonut jo kertaalleen mikä on minun Puheenvuoron tarkoitus. Haluan avata joiden ihmisten silmiä, ja näyttää niille kuinka naurettava ja säälittävä rasismi on. Se myötähäpeän määrää huutelijoita kohtaan, ja suomalaisetkin tuntevat samaa myötähäpeää mitä minäkin.

Tiedän mitkä ovat taustat tähän, siks sanoinkin Janille ettei vaivaudu laatimaan tilastoja.
"Se on totta, saamen kansallispukuun pukeutuneita varmasti katsottaisiin pitempään. Iso-Britanniassa hindut käyttävät turbaaneja, ja ajavat niitä ikonisia punaisia busseja, eikä niitä mulkata.
Varmasti syynä on, että hindut ovat asustelleet Iso-Britanniassa jo muutaman sukupolven ajan."
Ja tietenkin, että omistivat siirtomaita jne. kuten sanoit, mutta siinä on esimerkki mitä saadaan aikaan vihan sijaan hyväksytään, tutustutaan, ja suvaitaan.

Olen sanonut jo kaksi kertaa, että saatoin vahingossa yleistää kaikki suomalaisia, mutta tyhmempi kuin tyhmä tietää kans, etten tarkoittanut niin.

Samoin sinullekkin.
Älä vähättele, sillä se kostautuu.

Käyttäjän SeSo kuva
Šeida Sohrabi

Jengillä on mukavaa käydä nuoren ja asiallisen MIEHEN kimppuun. Hävetkää!

Amir, youre the man! Peace :)

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Me voidaan hävetä tuonlaisia yhdessä :)
Thanks Seida!

Toimituksen poiminnat