Amir Zuhairi

Trumplandia ei ole uusi normaali

"Vaalilupaukset eivät ole pelkästään tyhjiä lupauksia, ja niissä oikeasti pysytään ja pidättäydytään. Ei ole pelkästään höpinää ääniä varten. Ihan hienoa.", tämä ajatus kävi minunkin mielessä, onhan se totta. Trumpilla on tulossa kaksi viikkoa täyteen presidenttinä ja hän on ryhtynyt heti tositoimiin. Hän on tehnyt päätöksiä, jotka ovat järisyttäneet koko maailmaa. Hänen kohdallaan, kohtuuden rajat on ylitetty jo vaalikampanjansa aikana. Trump iski viimeisen niitin, ainakin minun hiljaisuudelle, kun tiettyjä ryhmiä ja kansalaisuuksia syrjitään, vieläpä lain puitteissa demokraattisessa valtiossa. Minä miellän itseni kansallismieliseksi ja ajattelen oman maan etua eikä se ole ristiriidassa mitenkään inhimillisyyden, suvaitsevaisuuden ja avarakatseisuuden kanssa. Ei ikinä, milloinkaan.
Trump on käärinyt itsensä kankaisiin nimeltä patriotismi ja kannattajansa eivät näe tai halua nähdä pintaa syvemmälle. Valitettavasti propaganda on tehonnut. Tämä on pelottavaa ja huolestuttavaa. Tämä USA ei ole edes nykyinen USA eikä edusta länsimaalaisia arvojamme, tämä USA ei ole tulevaisuuden USA, tämä on menneisyyden USA. 
Trumpin asettama maahantulokielto on kulkenut myös nimellä #MuslimBan, kielto koskee seitsemää muslimienemmistö valtioiden kansalaisia, myös kaksoiskansalaisia. Ajatuksena on tehdä Yhdysvalloista turvallisempi maa. Fake news.
Fakta on se, että näiden seitsemän valtion kansalaisista yksikään ei ole tappanut yhtäkään yhdysvaltalaista vuosina 1975-2015. Terrorismin kytkemiseksi olisi Trumpin hallinto aloittanut kiellon Saudi-Arabiasta, Yhdistyneistä Arabiemiirikunnista ja Egyptistä, mutta kielto ei koske näitä maita, sillä Trumpilla on liiketoimintaa juuri näissä valtioissa. Oman edun tavoittelu politiikassa on syntiä. Fakta on myös se, että Trump erotti ennenaikaisesti oikeusministerin, sillä hän vastusti maahantulokieltoa ja laukoi suorat sanat; maahantulokielto on perustuslain ja kansainvälisten sopimusten vastainen. Vaikka oikeusministeri Sally Yates on Obaman nimittämä, tämä ei liity republikaanien ja demokraattien puoluenäkemyksiin, sillä virallisessa lausunnossa Yatesia syytetään petturuudesta. Trumpin hallinnossa ei saa olla eri mieltä hänen kanssaan, minun korviini tämä on kaukana demos kratoksesta. Näistä merkittävistä seikoista ei saa tulla uusi normaali. 

Se, että hän on maailman vaikutusvaltaisimman valtion presidenttinä, tämä tulee jäämään meidän historiaan häpeäpilkuksi ja virheeksi, ikuiksi ajoiksi. Tämä on ollut suuri kolhu muun muassa demokratialle, inhimillisyydelle, ihmiskunnalle ja jopa ympäristölle. Halutaanko me, että meidät muistetaan siitä, että annettiin tämän kaiken vain tapahtua? Halutaanko me todella olla pelkästään sivustakatsojia?

Pessimisti ei pety, mutta minussa on jonkin verran optimisia. Maailma on näyttänyt, ettei halua luopua meille tärkeistä arvoista eikä me niistä luovuta. Presidentti Niinistö ei luovu. Maailmanlaajuinen Starbucks ei luovu. Autojätti Ford ei luovu. Saksan liittokansleri Merkel ei luovu. Viihdejätti Netflix ei luovu. Bill Gatesin Microsoft ei luovu. Senaattori Bernie Sanders ei luovu. Kanadan pääministeri Justin Trudeau ei luovu. Trumpin suosima Twitter ei luovu. Eikä edes ulkoministeri Timo Soinikaan. Nämä ulostulot ja teot ruokkivat minun optimismia ja sen takia minäkään en luovu. Me ei luovuta.

Sillä aikaa, kun Trump hokee Amerikka ensin, Euroopassa on korkea aika ottaa ohjat käsiin, näyttää oikea suunta. Oikea suunta on eteenpäin eikä taaksepäin. Ei anneta populismille tilaa.
Synkistä ajankohdista ihmiskunnan historiasta on otettava opiksi ja mennä kohti parempaa huomista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Trumpin logiikka on siinä, että kun terrorismiin ovat syyllistyneet toisen polven muslimit eli Yhdysvalloissa syntyneet maahanmuuttajien jälkeläiset, niin tätä ehkäistään vähentämällä ensimmäisen polven muslimimaahanmuuttajien määrää. Irrallisesti ajateltuna ihan toimiva logiikka.

Kaikkia muslimeja ei tietenkään pidä syyllistää, mutta nimenomaan muslimeilla on uskontonsa oppien vuoksi korkeampi riski radikalisoitua pyhään sotaan ryhtyviksi uusia kristillisenemmistöisiä maitaan vastaan. Euroopan muslimeistakin jopa neljäsosa hyväksyy islamin nimissä tehdyt terrori-iskut.
https://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_attitudes_tow...

Tältä totuudelta ei pidä sulkea silmiään.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

Jos statiikat olisivat Trumpin logiikan puolella, suuret ihmisjoukot ja jättiyritykset eivät protestoisi. Oikeusministeri Yates, joka varmasti tuntee USA:n perustuslain läpikotaisin, ei sanoisi kiellon olevan perustuslain vastainen.
Statiikat kertoo esimerkiksi meille, että Yhdysvalloissa 1970-2012 aikana 2,5% terroristi-iskuista on tehty islamin nimissä.

Suomessa on arviolta 42 000 muslimia, joista noin 50 aivopestyä muslimia lähtivät "pyhään sotaan" Isiksen riveihin. Se tekee 0,001% Suomen muslimeista.
Euroopan muslimeista neljäsosa hyväksyy terrori-iskut kuulostaa liiottelulta, toivoisin luotettavaa lähdettä, Wikipedia ei kuulu niihin.
Trumpinkin mielestä hänen virkaanastujaisissa oli ennätyksellisen paljon ihmisiä. Piste.

Jaakko Häkkinen

1. Ihmiset protestoivat, jos heidän ideologiansa on erilainen.
2. Perustuslakiin en ottanut kantaa, ainoastaan logiikkaan: suurin osa terrori-iskujen tekijöistä on ollut Yhdysvalloissa syntyneitä.
3. Suomesta on lähtenyt taistelemaan enemmän muslimeja kuin muista maista väestöosuuteen suhteutettuna.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/cnn-su...
4. Wikipedian linkkejä voit seurata niihin oikeisiin tutkimuksiin. Eikä Wikipediassa perätön tieto kauaa pysy.
5. Trump on patologinen ja todellisuuspakoinen valehtelija, sitä en kiistä. Puhuin hänen toimenpiteidensä logiikasta.

Jaakko Häkkinen

Yleiselle turvallisuudelle arabimaista tulleet aiheuttavat merkittävää heikennystä, ja korkea rikollisuus säilyy vielä toisessa sukupolvessakin.

Poliisin tilastoja, vertailujaksona tammi-syyskuu 2015 vs. tammi-syyskuu 2016:
- Raiskausrikokset: ulkomaalaisten epäiltyjen määrä 142 --> 226, kasvua 59,15 %. Ulkomaan kansalaisten osuus rikoksista: 33,3 %!
- Seksuaaliset ahdistelut: ulkomaalaisten epäiltyjen määrä 19 --> 118, kasvua 521,05 %! Ulkomaan kansalaisten osuus rikoksista: 47,2 %!!!
Siis aivan uskomatonta: ulkomaalaiset tekevät jo puolet kaikista Suomen seksuaalisista ahdisteluista ja kolmasosan kaikista Suomen raiskausrikoksista!
http://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_j...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Entäs jos se teidän kuvittelema länsimäinen demokratia on oikeasti kuvitelmaa ja utopiaa?? Ja kuvitelmaa voi elää johonkin pisteeseen asti, ja nyt näyttäisi että tähän se loppuu.. Ei sillä että olisin tehnyt Trumpin paikalla saman, mutta samansuuntaista kylläkin.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi

En usko tuohon. Minun vanhemmat on maasta, jossa demokratia on näennäistä, kuvitelmaa ja utopiaa. Sielä vallitsee korruptio. Siellä vallitsee rikollisuus. Siellä vallitsee tyytymättömyys.
Demokratialla ollaan saatu niin paljon hyvää aikaan, että sinuna miettisin kaksi kertaa uudestaan, mitä tekisit Trumpin tilalla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siinäpä on muuten hyvä kysymys jokaiselle, mitä itse tekisit jos olisit Trumpin kengissä, tai saisit olla diktaattorina Euroopassa? Antaisitko joka vuosi posahtaa pari pommia ja pari muuta terrori-iskua ja kääntäisit joka kerta toisen posken?
Kysyn tätä, koska on aika helppoa sanoa ja vaatia kaikkea kun itse ei ole päättäjän ja sen kengissä jota syytetään..

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Sääliksi käy, mutta voin ymmärtää miksi #muslimban itkettää.

Toimituksen poiminnat