Amir Zuhairi

Kaikki blogit puheenaiheesta Työsyrjintä

Etnisten vähemmistöjen syrjintä on hyväksyttävää

Antti Rautio kirjoitti blogissaan 12.8.2017 15:47: "Perusteltu syrjintä on täysin hyväksyttävää". Minä kommentoin Raution blogia seuraavasti: "En voi allekirjoittaa oikeastaan mitään esittämääsi. Johtuuko tuo sitten siitä, että olen saanut syrjinnästä korvauksia, ja ajattelen laajemmin - en tiedä."

Paljasta työpaikkasi rasistit ja savusta heidät ulos!

Oiva Akatemia on Helsingin kaupungin liikelaitos, joka suunnittelee, kehittää ja tuottaa koulutus- ja kehittämispalveluja.

Nyt Oiva Akatemia on yhdessä pääkaupunkiseudun kaupunkien ja kuntien kanssa  värkännyt nettioppaan kuinka työpaikoilla paljastetaan rasisteja ja kuinka heidät savustetaan työpaikoilta pois.  

Rasismivapaa työyhteisö

Suomessa työnantajilla on erityinen velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta työpaikalla yhdenvertaisuuslain 7 § nojalla ja saman lain 8 § vielä tarkemmin kieltää kaikenlaisen välittömän tai välillisen syrjinnän  tai sen sallimisen iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Aito avioliitto ja työsyrjintä

Aito avioliitto -yhdistyksen Facebook-sivun julkaisuun lisättyjen kommenttien (20. joulukuuta 2015 kello 21:09, 21:58, 23:48; 21. joulukuuta 2015 kello 0:06) perusteella sain käsityksen siitä, että yhdistys kannattaisi työsyrjinnän sallimista sellaisissa tapauksissa joissa työnhakijan ja työnantajan eettiset ja moraaliset arvomaailmat eivät vastaa. Tällaisia tapauksia lienee esimerkiksi artikkelissa mainittu avioliitto samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä